BANCI | Analiza

Isarescu: Trebuie sa fim multumiti cu actualul nivel al cursului de schimb

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-08 09:43

Deprecierea leului era inevitabilă după doi ani în care productivitatea s-a deteriorat puternic, iar competitivitatea acumulată anterior a fost erodată complet, susţine guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a spus că "trebuie să fim mulţumiţi" că, în prezent, cursul de schimb nu a urcat mai mult.

"În ultimii doi ani, am asistat la o deteriorare puternică de productivitate şi la erodarea în totalitate a rezervei de competitivitate acumulată anterior, devenind inevitabilă creşterea cursului de schimb. Trebuie să fim mulţumiţi că acum leul nu s-a depreciat mai mult, la noi variaţia cursului nedepăşind plus-minus 25%, în timp ce în alte ţări din zona noastră variaţia a fost de plus-minus 40%", a precizat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), citat de Newsin.

Pe de altă parte, Isărescu a admis că BNR nu a avut informaţiile necesare pentru a contracara tendinţa pieţii "de a se îndrepta spre investiţii mai puţin productive, ca terenuri şi locuinţe, tendinţă remarcată din 2002-2003 încoace".

"S-a schimbat mesajul public, toată lumea a vrut mai mult consum, retail-ul a adus mai mult profit", a adăugat Isărescu.

El a menţionat cursul de schimb ca un canal prin care efectele crizei financiare ar putea afecta România, alături de canalul comercial, 25-30% din PIB-ul României fiind realizat de exporturi, care acum au căzut prin dispariţia pieţelor, şi canalul financiar, în condiţiile în care finanţarea externă a fost brutal limitată.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii