BANCI | Ultima Ora

Ion Iliescu vrea sa rezolve "problema" Bancii Nationale a Romaniei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-20 11:19

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a susţinut, în şedinţa Comitetului Executiv, că există câteva probleme pe care partidul trebuie să le rezolve în perioada următoare, enumerând Banca Naţională, radioul public, agenţia de presă Agerpres.

"Sunt câteva probleme care trebuie rezolvate BNR, Radioul, Agerpres, SSPR", a susţinut Ion Iliescu în cadrul şedinţei Consiliului Naţional, potrivit unor surse din interiorul partidului.

Mandatele guvernatorului Băncii Naţionaţională a României (BNR) şi ale celorlalţi opt membri ai Consiliului de Administraţie expiră în această toamnă. Mugur Isărescu este guvernatorul băncii centrale din 1990, cu o scurtă întrerupere în decembrie 1999 - noiembrie 2000, când a deţinut funcţia de premier.

Banca Naţională a României este condusă de un Consiliu de Administraţie alcătuit din nouă membri numiţi de Parlament pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului.

Din actuala structură a Consiliului de Administraţie al BNR, stabilită în septembrie 2004, fac parte guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorii Eugen Dijmărescu şi Cristian Popa, precum şi membrii Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop şi Virgiliu Stoenescu.

Postul de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor este vacant după ce Emilian Cutean a fost demis, pe 15 iunie, de premierul Emil Boc în urma deciziei Judecătoriei Sector 1 care l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupţie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii