BANCI | Ultima Ora

Investitorii se plang de numarul mic al obligatiunilor tranzactionate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-29 09:39

Dimensiunea redusã a pietei obligatiunilor a avut un impact hotãrâtor asupra dezvoltãrii fondurilor de investitii, care resimt lipsa unor instrumente financiare suficient de lichide, a spus, miercuri, presedintele-director general al Pioneer Asset Management, Florin Dolea.

"Cele mai multe fonduri de investitii se adreseazã investitorilor conservatori care vor sã aibã în portofoliu obligatiuni. Cei 22 de administratori aleargã, în continuare, dupã cele 15-20 de obligatiuni din piatã", a explicat Dolea.

ªi Napoleon Pop, membru în consiliul de administratie al Bãncii Nationale a României (BNR), remarca nivelul redus de dezvoltare a pietei de obligatiuni si titluri de stat. "Subtirimea pietei este o vulnerabilitate, în conditiile în care BNR va trece de la statutul de debitor net la cel de creditor net, a precizat Pop.

În acelasi timp, administratorii fondurilor de investitii, consemneazã dezvoltarea insuficientã a instrumentelor derivate care sã le permitã gestionarea cât mai bunã a riscurilor.

În prezent, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sunt tranzactionate 19 obligatiuni municipale si sase obligatiuni corporative, dintre care douã la categoria Internationale, douã la categoria a II-a si alte douã la categoria a III-a.

Valoarea tranzactiilor cu obligatiuni municipale si corporatiste la BVB s-a ridicat la 794,35 milioane lei în 2007, lichiditatea medie a unei tranzactii fiind de 2,96 milioane lei. De la începutul anului pânã în prezent, valoarea tranzactiilor cu obligatiuni s-a cifrat la 18,9 milioane lei, lichiditatea medie fiind de 402.156 lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii