BANCI | Ultima Ora

INS: Aflam daca am iesit din recesiune abia in 13 mai

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-01 14:20

Procedura de estimare a Produsului Intern Brut (PIB) pe primul trimestru din 2011 nu permite finalizarea calculelor înainte de 13 mai, precizează Institutul Naţional de Statistică (INS).

'Orice fel de informaţii de această natură precedând această dată nu au caracter oficial, nu sunt şi nu pot fi atribuite INS', se spune într-un comunicat al instituţiei.

Datele privind evoluţia PIB pe trimestrul I din 2011 sunt aşteptate cu interes sporit, deoarece vor arăta dacă România a ieşit tehnic din recesiune sau nu.

INS menţionează că datele estimate privind evoluţia PIB în trimestrul I 2011 vor fi date publicităţii la pe 13 mai. Conform procedurii, datele se transmit în dimineaţa zilei, cu embargou orar, devenind publice începând cu ora 10.00. Calendarul privind comunicatele de presă ale INS, publicat, difuzat şi postat pe site-ul INS http://www.insse.ro/cms/rw/pages/press2011.ro, la sfârşitul anului 2010, nu a suferit din momentul publicării sale niciun fel de modificări.

Până la 13 mai 2011, toate statele membre ale Uniunii Europene transmit la Comisie (Eurostat), conform calendarului comunicatelor de presă al Oficiului, estimările semnal asupra PIB pe trimestrul I 2011, iar Eurostat publică în aceeaşi zi aceste estimări pe site-ul său http://epp.eurostat.ec.europa.eu/.

Datele estimate sub formă de semnal (flash) au fost introduse în practica Eurostat ca urmare a cerinţelor utilizatorilor de date statistice din statele membre ale UE de a dispune de informaţii asupra PIB, ca indicator ce exprimă creşterea economică, la un interval mai scurt (în jurul a 45 de zile) faţă de termenul de publicare a datelor provizorii (75 de zile) de la sfârşitul perioadei de referinţă.

România s-a raliat acestei practici începând cu trimestrul I 2009. Data publicării semnalului (flash) este strict corelată, precizează INS, cu momentul în care cele mai importante date şi informaţii pentru luna martie şi, respectiv, pe întreg trimestrul I, ce stau la baza calculării PIB devin disponibile - Indicele Preţurilor Producţiei Industriale, Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, Câştigul salarial mediu lunar, Cifra de afaceri din comerţ şi servicii, Lucrările de construcţii, Indicii producţiei industriale, Comerţul internaţional cu bunuri al României. Singurul indice important pe luna martie pentru calculul PIB care este disponibil înainte de luna mai este indicele preţurilor de consum.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii