ASIGURARI | Ultima Ora

ING Asigurari de Viata a vandut cu 60% mai multe polite de asigurare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-13 21:33

ING Asigurari de Viata anunta ca volumul primelor brute subscrise in primele noua luni ale anului 2007 a crescut cu 15% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pâna la valoarea de 364,8 milioane RON. Valoarea activelor sub administrare a crescut cu 28%, ajungând la 1,39 miliarde RON la sfârsitul lunii septembrie 2007.

"Am obtinut un rezultat foarte bun fata de anul trecut, datorita stabilitatii portofoliului si a vânzarilor mari in 2007”, a declarat Bram Boon, director general ING Asigurari de Viata.

Numarul politelor vândute in perioada raportata a crescut cu 60% fata de aceeasi perioada din 2006 pâna la 59.000 de polite, datorita cresterii volumului de vânzari de produse de protectie. Cea mai substantiala crestere s-a inregistrat la pachetul de protectie SMART, lansat anul trecut, care a ajuns la 14.005 de polite. In acelasi timp, a crescut ponderea vânzarilor cu prime esalonate, de la 50% la 75% din totalul portofoliului.

„Cresterea primelor esalonate indica o mai mare receptivitate a românilor fata de produsele de economisire pe termen lung, nevoie acoperita de produsele de asigurari de viata. In plus, pentru noi presupune o crestere sanatoasa pe termen lung a portofoliului, chiar daca pe termen scurt este reflectata printr-o scadere a profitului. Insa, valoarea adaugata a noilor polite incheiate in primele noua luni, tinând cont de profiturile viitoare estimate, indica o crestere de 46%, pâna la 37,8 milioane RON”, a adaugat Bram Boon.

De la inceputul anului pâna la 30 septembrie 2007, valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata s-a ridicat la 111 milioane lei, in crestere cu 19,7%. Aceasta cifra include sumele platite pentru asigurari de viata, sanatate, accidente si invaliditate.

“In trimestrul al treilea am continuat investitiile in dezvoltarea business-ului de pensii private, dar si in eficientizarea proceselor prin Lean Six Sigma. Investitiile facute pentru lansarea fondurilor de pensii facultative si vânzarile semnificative au dus insa la o scadere a profitului brut cu 36%”, a adaugat Boon.

"Tot acest efort ne-a adus in fruntea pietei pe ambele segmente, mai ales in cazul pensiilor private unde am avut parte de un start foarte puternic. Obiectivul urmarit este atragerea unui milion de clienti pe Pilonul II, respectiv 30% din numarul persoanelor eligibile. Rezultatele confirma previziunile noastre, practic aproape 15.000 de clienti aleg zilnic ING Fond de Pensii ca administrator pentru contributiile la pensii private obligatorii. In acest moment, avem inregistrate in sistem peste 738.000 de cereri de aderare”, a spus Bram Boon.

In cazul pilonului III, ING Asigurari de Viata a fost primul administrator de fonduri de pensii facultative autorizat din România, in prezent având sub administrare doua de fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim. La data de 12.11, numarul de participanti la fondul Clasic a ajuns la 7.255, totalul activelor fiind de 864.000 RON, iar in cazul ING Optim, numarul de participanti a ajuns la 3.315 si totalul activelor la 302.900 RON.

In acest an, ING Asigurari de Viata aniverseaza 10 ani de activitate pe piata româneasca, prima polita fiind semnata pe 1 iulie 1997. Dupa un start in forta prin lansarea primelor produse de tip Unit Linked din România si lansarea asigurarilor suplimentare de sanatate, incepând din 1999, compania si-a mentinut in mod constant pozitia de lider al pietei de asigurari de viata. La finalul anului 2006, ING Asigurari de Viata avea o cota de piata de 38,3%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Doar 5 banci au ramas fara plati instant in lei

Numarul bancilor la care se pot face plati si transferuri instant in lei (banii ajung in cateva secunde) a ajuns la 18, conform datelor Transfond. Ultimele banci care au implementat acest serviciu sunt Unicredit si Revolut, precum si institutia nebancara Smith&Smith, prima detalii

Ratingul Garanti BBVA a fost imbunatatit

Garanti BBVA România (GBR) anunță că agenÈ›ia internaÈ›ională de rating Fitch Ratings a revizuit în creÅŸtere Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al băncii la ´BB´ de la ´BB-´ cu Perspectivă Stabilă, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Bancile au facut un profit record

Sistemul bancar romanesc a obtinut un nou profit record in cel de-al treilea trimestru al anului, de aproximativ 11,8 miliarde lei, in crestere anuala cu 9%, echivalentul a 1 miliard de lei, conform calculelor facute dupa indicatorii publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Cu detalii

Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii