PENSII PRIVATE | Ultima Ora

ING, Allianz si Aviva, in topul pensiilor private obligatorii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-11 17:56

Peste 1,8 milioane de persoane au aderat pânã în prezent la un fond de pensii private obligatorii (pilonul II), care reprezintã peste jumãtate din numãrul total de participanti, a declarat vineri presedintele arbitrului pensiilor private, Mircea Oancea.

"Administratorii au fãcut deja a treia raportare cãtre Casa Nationalã de Pensii si Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS). La a treia raportare avem 50.000 de dubluri si probabil numãrul acestora va creste la 60.000-70.000 la a patra raportare, care vor fi analizate de administratori si de comisie pânã la sfâsitul perioadei de aderare", a mai spus presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

Oancea a precizat cã numãrul persoanelor care figureazã la douã sau mai multe fonduri s-a dublat fatã de a doua raportare însã acest fenomen era de asteptat, iar Comisia a luat mãsura de a valida actele de aderare pentru a elimina riscul ca numãrul dublurilor sã fie foarte mare.

Pânã pe 15 octombrie, 1,16 milioane persoane aderaserã la pilonul II. Între 17 septembrie si 15 octombrie, ING Fond de Pensii a atras cei mai multi participanti la pilonului II, numãrul acestora ridicându-se la 462.344 (40,47% din piatã), locul secund a fost ocupat de Allianz Þiriac Fond de Pensii cu 235.136 participanti (20,58%).

Pe locul al treilea se situa Aviva Fond de Pensii, cu 113.769 de participanti si o cotã de piatã de 9,96%, urmatã de Generali Fond de Pensii, cu 107.167 de participanti la pilonul II de pensii si o cotã de piatã de 9,38%.

Tot în perioada 17 septembrie - 15 octombrie, Interamerican Fond de Pensii a atras 69.338 participanti (6,07%), AIG Fond de Pensii, 53.795 aderenti (4,71%), BRD Fond de Pensii a adunat 34.865 (3,05%), iar BT Aegon Fond de Pensii - 23.553 aderenti (2,06%).

CSSPP a autorizat 18 administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tãu (administrat de Allianz-Þiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii), AIG (AIG Fond de Pensii), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii – Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii), Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii) si Zepter (administrat de Zepter Fond de Pensii).

Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optionale pentru cei între 35 si 45 de ani. Aderarea participantilor la un fond de pensii din pilonul II a început pe 17 septembrie si dureazã patru luni. Dupã aceastã perioadã, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti în mod aleatoriu cãtre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Potrivit legii, fiecare potential client al sistemului trebuie sã semneze un singur contract de aderare la un singur fond, în care îsi va economisi contributiile.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii