BANCI | Ultima Ora

Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata la maxim 3 salarii medii pe economie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-31 09:20

Indemnizaţia pentru creşterea copilului, stabilită de fostul Executiv la 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, a fost plafonată de Guvern la echivalentul a trei salarii medii pe economie.

În luna octombrie, câştigul salarial mediu nominal brut anunţat de Institutul Naţional de Statistică a fost de 1.795 lei, iar cel net s-a ridicat la 1.327 lei.

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de guvern, că suma aferentă indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu va fi mai mică de 800 lei, dar nici nu va depăşi 4.000 lei şi a susţinut că această formulă este "una dintre cele mai generoase" din Uniunea Europeană, unde indemnizaţia de 60-100% este acordată pentru 4-8 luni, nu pentru o perioadă de 2-3 ani.

"Această plafonare răspunde principiului solidarităţii. De ce? Persoanele care au salarii mari şi în mod evident contribuie cu o sumă mai mare la bugetul de asigurări sociale îşi vor găsi materializată această contribuţie mare la pensie, persoanele care contribuie cu o sumă mai mare vor avea o pensie mai mare. Această îndemnizaţie pe care o plătim de la bugetul public este efectul solidarităţii pe care societatea îl are cu o categorie foarte importantă din punct de vedere social şi de aceea am decis, pentru a elimina discrepanţele şi a realiza un efort de solidaritate - repet, sunt vremuri dificile, grele - să o plafonăm la maximum 4.000 de lei, aproximativ 1.000 euro", a spus Boc.

El a arătat că, potrivit estimărilor Ministerului de Finanţe, prin plafonarea indemnizaţiei va realizată o economie de aproximativ 600 milioane lei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că a promulgat legea care prevede acordarea unei indemnizaţii de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei, cât este în prezent nivelul indemnizaţiei.

La audierile din Parlament pentru validarea în funcţia de ministru al Muncii, Marian Sârbu sugera că această lege ar putea fi modificată.

"Va trebui să vedem dacă putem finanţa legea care ar trebui să intre de la 1 ianuarie în vigoare", spunea Sârbu.

El a arătat că legea ar putea fi modificată cu alocarea fondurilor prin repartizarea pe grupe, în funcţie de veniturile obţinute de mame, sau prin limitarea indemnizaţiei la maximum trei salarii medii pe economie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii