BANCI | Analiza

In lipsa tranzactiilor imobiliare creste pretul chiriilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-11 19:08

Încetinirea ritmului de tranzacţionare şi scăderea preţurilor la vânzare reorientează cererea de spaţiu imobiliar pe segmentul rezidenţial către opţiunea chiriei, astfel că în ultimile luni acest tip de tranzacţie a dominat piaţa, nivelul mediu al chiriilor crescând cu peste 10%, potrivit Neoland.

"Anul viitor, este de aşteptat ca tranzacţiile de închiriere să îşi menţină ritmul, dar chiriile nu vor mai creşte atât de mult. Noi am decis să ne extindem pe segmentul închirierilor în urmă cu câteva luni, pentru a putea valorifica şi oportunităţile de pe acest segment. Din septembrie şi până acum, sunt cazuri în care chiriile au crescut cu până la 20%, dar ne aşteptăm ca în 2009 acestea să se stabilizeze", susţine preşedintele companiei Neoland, Costin Lazar.

Potrivit reprezentanţilor Neoland, în prezent, chiriile în zonele de cartier au ajuns la peste 400 euro pentru garsoniere, peste 500 euro pentru apartamente de două camere şi la peste 600 euro pentru apartamente de trei camere, iar în zonele de centru şi în amplasamentele mai selecte, chiriile au ajuns la circa 800 euro pentru două camere, respectiv la 1.000 euro pentru trei camere.

"Anul viitor, stocul de locuinţe pentru închiriere va creşte cu apartamentele nou construite care, fie nu au fost vândute, fie au fost cumpărate de mici investitori cu scopul de a fi apoi re-vândute sau închiriate. Acest stoc va acoperi parţial diferenţa dintre cerere şi ofertă, astfel că şi creşterea chiriei se va tempera. În plus, pentru că oferta de pe piaţă va creşte şi calitativ, chiriile pentru spaţiile de pe segmentul vechi, nerenovate, nemobilate sau amplasate în zone neconectate la reţeaua de transport în comun vor înregistra importante scăderi", este de părere Costin Lazar.

Chiriile vor fi în scădere şi pe alte segmente, cum este cel al birourilor spre exemplu, având în vedere că, pe fondul crizei financiare, companiile caută să îşi reducă cheltuielile, iar proprietarii preferă să îşi reducă pretenţiile, decât să rămână cu spaţiile neocupate.

"Pe segmentul birourilor avem oferte de închiriere cu până la 15% mai mici decât în urmă cu câteva luni, iar acest lucru se întâmplă inclusiv în cazul proiectelor din zonele centrale. În ciuda gradului încă ridicat de neocupare, randamentele pe acest segment vor înregistra o scădere în 2009", mai spune Costin Lazar.

Neoland Real Estate şi-a început activitatea în prima parte a anului 2006, concentrându-se pe segmentul de terenuri din apropierea Bucureştiului. Începând din acest an, compania s-a extins pe segmentele rezidential, birouri şi spatii comerciale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online. Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), detalii

BRD Finance s-a inchis pe tacute

BRD Finance, IFN-ul pentru credite de consum si carduri detinut de banca BRD Societe Generale, a fost inchis si a intrat in procedura de lichidare, conform unui anunt de pe site-ul acesteia (vezi foto). BRD nu a anuntat inchiderea IFN-ului, singurele informatii existente fiind detalii

Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii