BANCI | Ultima Ora

Impozitul forfetar se va calcula diferentiat, in functie de cifra de afaceri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-10 12:24

Impozitul forfetar va fi calculat diferenţiat, în funcţie de cifra de afaceri, între un nivel minim anual de 500 euro şi o limită maximă de 10.000 euro, conform propunerii avansate de patronate şi acceptate de Ministerul Finanţelor.

"Am ţinut cont şi de propunerile pe care le-a avut şi mediul de afaceri în privinţa impozitului forfetar", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

El a arătat că pentru o cifră de afaceri de până la 12.000 euro va fi plătit anual un impozit fix de 500 euro, iar pentru o cifră de afaceri cuprinsă în intervalul 12.000-50.000 euro va fi perceput un impozit de 1.000 euro.

Firmele cu o cifră de afaceri între 50.000-100.000 euro vor fi impozitate anual cu 1.500 euro.

Patronatele au mai propus un impozit de 2.000 de euro pentru firmele cu afaceri de 100.000-1 milion de euro, de 2.500 de euro pentru firmele cu cifră de afaceri de până la cinci milioane de euro, şi de 5.000 euro pentru firmele care au afaceri de 5-30 milioane de euro.

"Impozitul maxim va fi de 10.000 euro, dacă societatea are afaceri anuale de 30 milioane euro", a spus Pogea.

Firmele care înregistrează profit vor plăti un impozit de 16%, dar nu mai puţin de limita minimă aferentă intervalului cifrei de afaceri în care se încadrează.

Iniţial, Guvernul a intenţionat să introducă un impozit anual de 0,5% din veniturile înregistrate de firmele care activează în anumite domenii, dar nu mai puţin de 6.500 lei pe an.

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă în care se arată că firmele din diferite sectoare, precum imobiliar, turistic, comerţ şi de consultanţă, trebuia să plătească un impozit anual de 0,5% din veniturile înregistrate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii