BANCI | Ultima Ora

Immorent, Rompetrol si familia Patriciu au creat un parteneriat pentru realizarea Smart City, in Baneasa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-27 10:03

Un grup de investitori format din Immorent (societate membră a Erste Group), Grupul Rompetrol si familia Patriciu au creat un parteneriat pentru realizarea Smart City, ansamblu urbanistic a cărei investitie este estimată la 300 milioane Euro, a anuntat Rompetrol luni printr-un comunicat.

Finantarea proiectului va fi asigurată de Erste Bank.

Smart City se doreste a fi unul dintre cele mai moderne proiecte arhitecturale din Europa si va fi situat la mică distantă de centrul Bucurestiului, în zona de nord, în apropierea lacului Băneasa. Suprafata întregului proiect va fi de 150.000 mp construiti.

Ansamblul va fi compus din clădiri de birouri de clasa A (50.000 mp), spatii comerciale si locuinte cu un standard ridicat (100.000 mp). Planurile Smart City includ si noul sediu al companiei Rompetrol - o clădire turn cu înăltimea de 110,7 metri care va putea deveni un punct de referintă al Bucurestiului ca asezare si volumetrie arhitecturală, dar si din punct de vedere al serviciilor oferite, precizează compania.

Toate constructiile vor folosi surse de energie alternativă, iar clădirile rezidentiale, celelalte spatii dedicate serviciilor si recreerii (bănci, magazine, restaurante, cafenele, cluburi, grădinite) vor fi gândite astfel încât să reducă folosirea zilnică a masinilor.

Clădirile rezidentiale vor avea la primele niveluri zone comerciale si parcări, iar ultimele etaje, terasate, vor fi amenajate ca si grădini. Întregul proiect se dezvoltă în jurul unor artere pietonale separate de accesele auto si va avea in jur de 2500 de parcări subterane. Aproape jumătate din suprafata terenului va fi rezervată spatiilor verzi.

„Suntem siguri că profesionalismul nostru si know-how-ul local, combinate cu bogata experientă a IMMORENT în fiecare etapă de dezvoltare a proiectelor imobiliare, cât si prestigioasa expertiză internatională si locală a arhitectilor, partenerilor si membrilor juriului care sunt pregătiti să se alăture eforturilor noastre, sunt ingredientele ideale ale unui proiect ce va fi recunoscut ca fiind de referintă si emblematic pentru dezvoltarea urbană a capitalei României", a declarat presedintele si directorul general al Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.

Noul proiect va trebui sa fie unul dintre cele mai moderne din Europa, nu doar din Bucuresti, atât din punct de vedere arhitectural, cât si prin multitudinea serviciilor care se vor putea regăsi în acest micro-oras. Din această perspectivă, initiatorii acestui proiect au lansat un concurs international de arhitectură la care au fost invitate să participe 8 firme: Foster + Partner (Anglia), Baumschlager Eberle P ARC ZT GesmbH (Austria), Neumann und Partner (Austria), Atelier 2 M Arhitectes + Arte Charpentier Arhitectes (Franta), Behnisch Architekten (Germania), Estudio Lamela Arquitectos (Spania), Rafael de La-Hoz, Architects (Spani2a), Costas Kondylisn si Partenerii LLP în parteneriat cu Alan Ritchie de la firma Philip Johnson – Alan Ritchie Architects (SUA), potrivit comunicatului.

Câstigătorul va fi desemnat la sfârsitul lunii iulie.

Pregătirea competitiei arhitecturale a fost asigurată de firma Quickborner din Germania, companie cu o vastă experientă în domeniu (din 1956) care a oferit consultantă Guvernului federal german pentru mutarea capitalei de la Bonn la Berlin, precum si pentru pregătirea competitiei arhitecturale privind vastul proiect “Erste Campus”, ce va fi realizat de Immorent la Viena.

„Puternica dezvoltare a economiei si cresterea puterii de cumpărare, combinate cu nevoia de a ajunge din urmă 15 tări ale Uniunii Europene sunt argumente în favoarea României, pozitionând-o ca o tară care beneficiază de o piată esentială pentru planurile strategice ale Immorent în Europa centrală si de est. Smart City nu este doar primul proiect care va fi dezvoltat în cooperare de Immorent în România ci, de asemenea, si cel mai mare din afara granitelor Austriei, al doilea ca mărime după Erste Campus din Viena”, a spus membrul consiliului de administratie al Immorent, Gertrud Meisel - Ortner.

Immorent este o subsidiară detinută în totalitate de Erste Bank Group si Sparkassen în Austria, dedicată ofertei de solutii complete pentru proiectele imobiliare, finantare, investitii si servicii. De la înfiintare, din 1970, Immorent a planificat si definitivat peste 1.000 de proiecte comerciale, rezidentiale si clădiri administrative. Concentrându-se pe finantarea de proiecte imobiliare, Immorent si-a dezvoltat operatiunile si oferă astăzi cele mai diverse servicii, de la planificare la implementarea constructiei, pe lângă închirierea de echipamente si spatii imobilare. Mai mult, Immorent dezvoltă si vinde proiecte imobiliare -de la cele comerciale, la proprietăti rezidentiale, în Austria si în alte 13 tări din Europa centrală si de sud - est. În prezent valoarea proiectelordezvoltate totalizează mai mult de 1,2 miliarde Euro. Immorent România si-a început activitatea în 2005 devenind un specialist imobiliar ce oferă o gamă largă de servicii în acest domeniu, cum ar fi leasingul, dezvoltarea de proiecte, managementul investitiilor, dar si numeroase servicii de constructii.

Grupul Rompetrol (The Rompetrol Group - TRG) este una dintre cele mai importante companii multinationale petroliere din Uniunea Europeană, după venituri. TRG are sediul în Olanda si operatiuni si active în Franta, România, Spania si Europa de Sud-Est. TRG reprezintă o punte de legătură între resursele de titei din Est si pietele de desfacere din Vest, asigurând un flux constant de materie primă si răspunzând nevoii consumatorilor de produse la standarde europene. Principalele activităti ale Grupului sunt în domeniile rafinare si marketing/vânzare de produse petroliere, cu interese adiacente în explorare, productie si alte servicii pentru industria petrolieră. Grupul are peste 9.000 de angajati în 13 tări. TRG urmăreste să devină una dintre cele mai mari companii petroliere din Europa si să contribuie la securitatea energetică a Europei prin obtinerea unei pozitii puternice în bazinul Mării Negre si al Mării Mediterane.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim Împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii