BANCI | Ultima Ora

Guvernul nu sustine legea privind insolventa persoanelor fizice

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-19 11:06

Cele doua proiecte de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, unul dintre ele iniţiată de 13 senatori PDL, iar celalalt de deputatul PNL Eugen Nicolăescu, nu sunt sustinute de Guven.

Existând mai multe observaţii de fond, Guvernul nu susţine adoptarea aceste propuneri legislative, a declarat Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Guvenului.

Intrebat cum argumentează guvernul respingerea proiectului de lege, Zaharescu nu a putut oferi explicatii.

Andrei Zaharescu: În clipa în care amendamentele cu care a venit de la Parlament către Guvern acest proiect de lege, nu au fost de natură să convingă membrii guvernului că guvernul poate avea un punct de vedere pozitiv la amendamente.
Reporter: Explicit, pe ce argumente a respins guvernul acest proiect?
Andrei Zaharescu: Guvernul nu a fost de acord cu amendamentele care au venit de la Parlament.
Reporter: Au fost două proiecte
Andrei Zaharescu: La niciunul dintre proiecte, guvernul nu a fost de acord cu aceste amendamente.

O legea a falimentului personal ar permite datornicilorr persoane fizice să îşi declare insolvenţa în cazul în care au ajuns într-o situaţie de supraîndatorare şi nu mai pot face faţă datoriilor.

Proiectul prevede ca datornicii pot fi iertati de restul datoriei daca au platit cel putin 75% din aceasta.

„Procedura insolvenţei se deschide la cererea debitorului care odată cu cererea recunoaşte cu bună credinţă că se află în stare de insolvenţă, sau la cererea creditorului care deţine o creanţă certă, lichidă şi exigibilă contra debitorului”, se arată în proiect.

Proiectul de lege mai stabileşte că debitorul de bună credinţă care, fie prin plan, fie prin plata anticipată, a acoperit un minimum de 75% din valoarea totală a creanţelor acceptate în lista creditorilor, va beneficia de închiderea anticipată a procedurii şi de ştergerea din toate registrele de publicitate şi evidenţele publice a consecinţelor juridice ale insolvenţei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii