BANCI | Ultima Ora

Guvernul nu este de acord cu taxa pe banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-07 15:54

Guvernul a decis să nu susţină introducerea pentru instituţiile financiare şi de credit a unei taxe de solidaritate de 2,5% din profit, propusă de parlamentari, în lipsa unui acord la nivelul UE, temându-se că după impunerea unei astfel de taxe băncile vor transfera câştigul în afara ţării.

Mai mulţi senatori PDL propun ca instituţiile financiare şi instituţiile de credit să achite o taxă de solidaritate anuală de 2,5% din valoarea profitului pe anul precedent, care se va face venit la bugetul asigurărilor sociale, măsura urmând să fie aplicată pe o perioadă de trei ani.

Argumentele senatorilor democrat-liberali se referă la faptul că, ani de zile, profitul realizat de bănci a fost constituit din "comisoane şi taxe abuzive pretinse clienţilor, la niveluri nepermis de mari în ţara lor de origine", precum şi că taxa de solidaritate reprezintă o necesitate pentru statul român.

Subiectul a fost discutat la nivelul Guvernului, care a decis însă, după o analiză de aproximativ o lună, să nu susţină introducerea unei astfel de taxe în lipsa acordului UE, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"S-a considerat că impunerea unei astfel de taxe va avea efecte asupra pieţei, principalul risc fiind repatrierea/relocarea veniturilor sau a profiturilor, mai ales dacă nu există acordul UE pentru ca taxa să fie aplicată în toate statele membre", au arătat sursele.

Guvernul a apreciat totodată că argumentul parlamentarilor, şi anume profitul realizat de bănci din "comisoane şi taxe abuzive", nu trebuie să conducă la taxarea profitului realizat ilicit, ci impune măsuri de eliminare a acestor comisioane.

"Concluzia Guvernului a fost că introducerea unei astfel de taxe nu este oportună la acest moment, până când nu există o decizie la nivel european", au arătat sursele.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii