BANCI | Ultima Ora

Guvernul francez a infiintat Banca Publica de Investitii (Banque Publique d'Investissement (BPI)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-18 16:00

Guvernul francez a semnat miercuri actul de naştere al Băncii Publice de Investiţii (BPI), promisă în campania electorală de preşedintele François Hollande pentru a sprijini companiile franceze, transmite Reuters.

Luând drept exemplu banca publică germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW, Institutul de Credit pentru Reconstrucţie) noua Banque Publique d'Investissement (BPI) va fi deţinută în proporţii egale de guvernul francez şi banca de stat CDC şi va regrupa sub un singur acoperiş mai multe agenţii existente.

Banca va fi condusă de Nicolas Dufourcq, 49 de ani, fost director financiar la grupul francez Capgemini. În funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie a fost numit Jean-Pierre Jouyet, directorul băncii de stat CDC.

'Misiunea băncii va fi acea de a acorda credite, dar şi de a ajuta companiile să exporte şi să le sprijine în activitatea de inovare', a declarat premierul francez Jean-Marc Ayrault. În acest sens, BPI va avea o capacitate globală de finanţare de 40 de miliarde de euro şi va putea să se refinanţeze de pe pieţe.

'Este vorba de o capacitate de credite de 20 de miliarde de euro, 12 miliarde de euro pentru garanţii şi capacitate de investiţii de 10 miliarde de euro', a precizat ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici.

La crearea noii bănci, autorităţile franceze s-au inspirat după modelul german. Înfiinţată în 1948, Kreditanstalt für Wiederaufbau este în prezent a treia instituţie de credit din Germania şi o sursă vitală pentru finanţarea IMM-urilor. În 2011 KfW a acordat credite în valoare de 70,4 miliarde de euro, dintre care 22,4 miliarde de euro numai IMM-urilor, în timp ce filiala sa comercială Ipex-Bank a acordat 13,4 miliarde de euro pentru finanţarea exporturilor.

Recent, Marea Britanie a decis şi ea să înfiinţeze o bancă publică pentru a permite IMM-urilor care se confruntă cu dificultăţi în a obţine credite să aibă acces la fonduri de 10 miliarde de lire sterline (aproximativ 12,4 miliarde de euro).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii