BANCI | Ultima Ora

Grecia, salvata din nou de la faliment de Europa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-22 09:36

Liderii statelor din zona euro au convenit joi seara, după o reuniune de peste 8 ore, să acorde Greciei un nou program de asistenţă financiară, la care va participa şi Fondul Monetar Internaţional şi pentru prima dată, într-o manieră limitată, sectorul privat.

''Am ajuns la un acord asupra noului program de asistenţă pentru a acoperi deplin nevoile de finanţare ale Greciei'', a anunţat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii.

Valoarea totală a noului program de asistenţă pentru Grecia se va ridica la 158 de miliarde de euro, cu sprijinul băncilor. De la ţările din zona euro şi FMI vor proveni 109 miliarde de euro, iar restul de 49 de miliarde va reprezenta contribuţia sectorului privat creanţier al Greciei. Dintre aceste 49 de miliarde de euro, suma de 37 de miliarde va fi ''contribuţia voluntară'' a băncilor.

Liderii celor 17 ţări din zona euro - a adăugat Van Rompuy - au găsit un răspuns comun la o situaţie de criză, luând trei decizii importante: sporirea sustenabilităţii datoriei greceşti, măsuri pentru stoparea riscului contagiunii la alte ţări din zona euro şi un angajament ferm pentru consolidarea guvernării zonei euro.
''Trebuie să acţionăm rapid şi în comun. Nu voi lăsa ca o situaţie dificilă să devină una periculoasă'', a mai spus Herman Van Rompuy.

Într-o declaraţie făcută de la finalul reuniunii, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a salutat acordul la care au ajuns liderii din zona euro pentru ajutorarea economiei greceşti şi participarea sectorului privat la programul de asistenţă, precum şi măsurile pentru creşterea flexibilităţii Instrumentului European de Stabilitate Financiară (EFSF).

''Noul program de sprijin al UE şi FMI este crucial pentru stabilizarea finanţelor publice'' ale Greciei şi pentru ''a garanta sustenabilitatea datoriei publice a ţării'', a spus Trichet.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii