BANCI | Ultima Ora

Frauda cu cardurile Bancpost: politistii confirma scurgerile de informatii din banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-11 14:28

Cercetãrile în dosarul fraudei înregistrate de Bancpost, la începutul acestei luni, au scos în evidentã douã atacuri simultan, unul bazat pe scurgeri de informatii din interiorul unitãtii bancare, iar celãlalt realizat cu ajutorul clonãrii cardurilor, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Cercetãrile de pânã acum conduc anchetatorii la douã grupãri infractionale care au fraudat banca simultan, însã fãrã a avea legãturã între ele.

Una dintre grupãri s-ar fi folosit de informatii din interiorul bãncii si asa s-ar justifica seriile consecutive ale cardurilor fraudate, iar cealaltã a clonat cardurile unor utilizatori folosindu-se, cel mai probabil, de douã bancomate situate în sectorul 6.

Informatiile mai aratã cã blank-urile folosite pentru clonarea cardurilor fraudate provin din Asia.

"Pânã în prezent, politia a primit câteva zeci de sesizãri de la clientii Bancpost", au mai precizat aceleasi surse.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a declarat, zilele trecute, pentru NewsIn, cã banca a descoperit tranzactiile suspecte la un interval de câteva ore de la realizarea acestora, în jurul datei de 1 mai, primul indiciu fiind dat de sumele mari retrase din Bulgaria. Bogza a precizat cã, ulterior, s-au depistat retrageri suspecte de numerar si de la bancomate din alte state decât România si Bulgaria.

Pe 2 mai, Bancpost a anuntat, printr-un comunicat de presã, restrictionarea cardurilor de tip Millenium.

Bogza a mai spus cã este vorba, probabil, despre un grup organizat, însã presedintele bãncii a refuzat sã dea detalii despre felul în care cei care au retras banii au intrat în posesia datelor despre conturile clientilor. Referitor la suma totalã implicatã, Bogza a spus cã este vorba despre "cel mult valoarea unui apartament în Bucuresti", fãrã a da alte estimãri.

"Pentru a nu le da niciun fel de indicii fãptasilor, nu putem da, deocamdatã, informatii despre felul în care au fost puse la cale tranzactiile. Am demarat însã o anchetã si avem date destul de precise, mai mult decât indicii. Oricum, numãrul conturilor de pe care s-au fãcut tranzactiile este mult mai mic decât cel al cardurilor pe care le-am restrictionat, tocmai pentru a preveni retragerea altor sume în acelasi mod", a adãugat presedintele Bancpost.

Numãrul cardurilor de debit de tip Millenium emise de Bancpost si aflate în circulatie în prezent este de aproximativ 600.000, a mai spus Bogza, fãrã a mentiona numãrul cardurilor implicate în posibila fraudã. El a adãugat cã, dupã o verificare de cãtre bancã, oricare dintre clientii pãgubiti îsi va primi banii înapoi.

Aproximativ 100.000 de angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative au avut cardurile blocate, în aceeasi situatie fiind si numerosi deputati, procurori si angajati ai ministerelor Transporturilor si Afacerilor Externe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii