PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Fondurile de pensii facultative vor transmite zilnic informatii catre CSSPP

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-18 15:59

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat sãptãmâna trecutã Norma privind obligatiile de raportare si transparentã în sistemul pensiilor facultative, emisã în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind fondurile de pensii facultative, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Noile prevederi reglementeazã obligatiile de raportare si transmitere de informatii ale administratorilor de fonduri de pensii facultative, ale depozitarilor activelor fondurilor de pensii facultative, precum si ale agentilor de marketing persoane juridice, care desfãsoarã activitatea de marketing al prospectelor schemelor de pensii facultative, denumite în continuare entitãti raportoare.

Pentru activitatea proprie si pentru fiecare fond de pensii facultative, administratorul transmite anual si semestrial raportãrile contabile al cãror continut este întocmit în conformitate cu legislatia în vigoare si cu normele CSSPP privind reglementãrile contabile aplicabile entitãtilor reglementate, autorizate, supravegheate si controlate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Raportãrile contabile anuale si semestriale depuse la Comisie vor fi însotite de dovada depunerii la Ministerului Economiei si Finantelor, dupã caz.

De asemenea, administratorul transmite trimestrial, în cel mult 10 zile lucrãtoare de la data încheierii trimestrului, valoarea ratei de rentabilitate a fondului de pensii facultative.

Administratorul transmite sãptãmânal CSSPP informatii despre participantii la fondul de pensii facultative, precum si situatia activelor si obligatiilor fondului de pensii facultative. Zilnic, administratorul transmite CSSPP informatii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoarea unitarã a activului net si numãrul de unitãti de fond.

Administratorul trebuie sã publice pe pagina proprie de web raportãrile anuale si semestriale, valoarea ratei de rentabilitate a fondului/fondurilor de pensii facultative, elemente privind valoare activ total, valoare activ net, valoare unitarã a activului net si numãr unitãti de fond, precum si numãrul de participanti pentru ultima zi lucrãtoare a sãptãmânii încheiate.

Depozitarul va transmite CSSPP, în prima zi lucrãtoare a fiecãrei luni, valoarea provizionului tehnic existent. Evaluarea provizionului tehnic se va face pe baza acelorasi principii care stau la baza evaluãrii activului net al fondului de pensii. Depozitarul va transmite zilnic CSSPP informatii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoarea unitarã a activului net si numãrul de unitãti de fond.

Norma privind obligatiile de raportare si transparentã în sistemul pensiilor facultative a fost transmisã spre publicare în Monitorul Oficial si va fi disponibilã si pe site-ul www.csspp.ro, Rubrica: Legislatie, la data publicãrii sale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii