BANCI | Ultima Ora

FMI: Turcia creste spectaculos, Polonia merge bine, Romania stagneaza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-12 09:21

Potrivit FMI, Turcia va înregistra, în acest an, cea mai rapidă creştere economică din rândul statelor emergente din Europa.

Polonia, singurul stat UE care nu a intrat în recesiune, îşi va păstra ritmul solid de creştere înregistrat şi anul trecut. România, pe de altă parte, va marca cel mai slab avans, de 1,5%, echivalentul unei stagnări economice.

Potrivit raportului World Economic Outlook, prezentat luni la sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), statele emergente din Europa vor recupera destul de rapid din punct de vedere economic, scrie Adevarul.ro

Turcia, unde cererea internă robustă şi creşterea rapidă a creditării aduc activitatea economică peste ritmul mediu marcat la nivelul întregii regiuni, va avea cea mai bună performanţă. În Polonia, creşterea este de aşteptat să rămână solidă, la aproximativ 3,8% în acest an, pe măsură ce profitabilitatea companiilor creşte, la fel şi absorbţia fondurilor UE.

„Recuperarea economică este de aşteptat să rămână slabă în unele economii care au experimentat creşteri economice nesustenabile", se arată în raportul FMI, şi aici este pomenită România.

Economiile statelor emergente din Europa vor înregistra declinuri ale balanţei comerciale - se mai arată în documentul Fondului - „reflectând dependenţa crescută a acestora de importurile de bunuri".

Cu toate acestea, România va înregistra o deteriorare mult mai puţin accentuată faţă de restul statelor din regiune. Ungaria va înregistra cel mai mic declin, în condiţiile în care balanţă negativă va fi echilibrată de produsele alimentare.

Potrivit FMI, România va încheia acest an cu o medie anuală a inflaţiei de 6,1%, faţă de Polonia şi Ungaria, care vor marca un nivel mediu de 4,1%, şi Bulgaria - 4,8%.

Pentru 2012, economia românească este de aşteptat să crească însă într-un ritm mult mai accelerat, de 4,4%, fiind aşteptată cea mai bună performanţă după Serbia şi Polonia. Şi rata medie a inflaţiei pentru anul viitor este prognozată în scădere, la 3,4%, iar rata şomajului se va plasa la 5,8%, după un nivel de 6,6% la sfârşitul acestui an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii