BANCI | Ultima Ora

FMI susţine planul G7 si este gata sa acorde finantare statelor membre

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-12 21:30

Fondul Monetar Internaţional (FMI) susţine planul de acţiune prezentat de liderii G7 la finalul reuniunii de la Washington şi a anunţat că este pregătit să acorde rapid împrumuturi, prin intemediul mecanismului de finanţare de urgenţă, oricărui stat membru.

"FMI are resursele şi suntem pregătiţi", a declarat directorul general al instituţiei, Dominique Strauss-Kahn, într-un comunicat.

Aprobarea susţinerii planului G7 de către FMI arată "determinarea, unitatea şi concentrarea" comunităţii mondiale pentru depăşirea crizei "fără a da înapoi de la nimic", a spus Youssef Boutros-Ghali, preşedinte al Comitetului Financiar şi Monetar Internaţional (International Monetary and Financial Committee - IMFC), organism care stabilieşte politicile FMI.

IMFC a cerut o mai mare angajare a Fondului pentru găsirea unor soluţii potrivite pentru criză. Ambii oficiali au apreciat că acţiunile individuale ale guvernelor vor depinde de structura sistemelor financiare naţionale şi de posibilităţi.

Mecanismul finanţării de urgenţă a fost înfiinţat în 1995 şi a fost accesat până acum de Filipine, Indonezia, Coreea, Turcia şi Georgia (la finalul conflictului cu Rusia).

FMI dispune de 200 miliarde dolari pentru acordarea rapidă de împrumuturi şi are posibilitatea de a majora suma.

Participanţii la reuniunea G7 de la Washington au luat decizia de a sprijini FMI pentru a ajuta statele afecatate de probleme financiare.

Totodată, oficialii prezenţi la întâlnire au stabilit cinci linii generale pentru combaerea crizei internaţionale, între care susţinerea instituţiilor financiare mari, asigurarea accesului la lichidităţi pentru sistemul bancar, susţinerea recapitalizării în domeniu, garantarea depozitelor şi, în funcţie de posibilităţi, repornirea pieţelor financiare pentru tranzacţionarea ipotecilor şi a altor instrumente financiare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii