BANCI | Ultima Ora

FMI cere liderilor G20 sa adopte masuri de politica fiscala si monetara impotriva crizei financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-10 07:51

Fondul Monetar Internaţional (FMI) cere liderilor Grupului celor mai puternice 20 de economii ale lumii să discute, la summitul de la Washington, din 14-15 noiembrie, măsuri în domeniul politicilor fiscale şi monetare, pentru a soluţiona criza financiară.

Într-o scrisoare către prim-miniştrii G20, grup care include atât naţiunile puternic industrializate, cât şi economiile emergente puternice, directorul executiv al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că ţările trebuie să facă mai multe eforturi pentru a limita consecinţele crizei creditelor asupra economiei globale.

"Trebuie să existe, pe agenda discuţiilor, răspunsuri în domeniul politicilor fiscale şi monetare. Există posibilităţi de expansiune fiscală în multe ţări dezvoltate şi unele economii emergente, iar, odată cu scăderea inflaţiei, unele bănci centrale au ocazia să relaxeze politicile monetare", a arătat Strauss-Kahn în scrisoare.

Oficialul FMI a participat, sâmbătă, la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi şefilor de bănci centrale din statele G20, care a avut loc la Sao Paulo, Brazilia. Întâlnirea are ca scop definirea ideilor fundamentale pentru summit-ul de la Washington, de week-end-ul viitor.

Strauss-Kahn a mai spus că liderii G20 trebuie să se asigure, la summit, că FMI va avea suficiente fonduri pentru a ajuta ţările care au dificultăţi în depăşirea crizei financiare.

Şeful FMI a afirmat că "susţine puternic" un "nou acord Bretton Woods", care să restructureze sistemul financiar global, însă a avertizat că o astfel de restructurare nu trebuie grăbită.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii