BANCI | Ultima Ora

FMI analizeaza viitorul acord cu Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-25 09:34

Comitetul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) va analiza, în şedinţa programată pentru vineri, 25 martie 2011, cea de-a şaptea evaluare din cadrul Acordului Stand-By (ASB) precum şi solicitarea României de a încheia un nou acord cu FMI, de tip preventiv. În cadrul întrunirii de vineri, directorii executivi ai FMI vor discuta şi condiţiile în care se încheie actualul Acord Stand-By cu România, semnat pe o perioadă de doi ani, în 4 mai 2009.

Misiunea FMI, condusă de Jeffrey Franks, care s-a aflat la Bucureşti, în perioada 25 martie - 8 februarie 2011, concomitent cu misiunile Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, a convenit cu autorităţile române, la nivel de experţi, ultima evaluare (cea de-a şaptea) în cadrul Acordului Stand-By în derulare, precum şi noul Acord Stand-By de tip preventiv, în valoare de 3,6 miliarde euro.

România a decis să nu mai acceseze cea de-a opta tranşă, de aproape un miliard de euro, ceea ce face ca suma totală primită de România de la FMI, în cadrul actualului Acord, să se ridice la aproximativ 12,4 miliarde de euro, în loc de 13,46 miliarde de euro, la cât ar fi avut dreptul.

Uniunea Europeană a anunţat, joi seara, că a deblocat o nouă tranşă din împrumutul pentru România convenit în 2009, subliniind că Bucureştiul a îndeplinit condiţiile stabilite în memorandumul de acord.

"UE a deblocat astăzi 1,2 miliarde de euro, reprezentând cea de-a 4-a tranşă a împrumutului de 5 miliarde de euro convenit în mai 2009, în cadrul unui acord multilateral de asistenţă financiară", potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Grav afectat de criza economică, Bucureştiul a semnat, în primăvara lui 2009, un acord cu UE, cu Fondul Monetar Internaţional /FMI/ şi Banca Mondială /BM/ privind un împrumut global de 20 de miliarde de euro.

În schimb, guvernul român s-a angajat să reducă deficitul public, care a scăzut de la 7,2% în 2009 la 6,7% anul trecut şi ar trebui să ajungă la 4,4% în cursul acestui an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii