BANCI | Ultima Ora

FMI a cerut Guvernului sa reduca gradual fondul de salarii de la 8% la 5% din PIB in urmatorii 4 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-30 09:22

Reprezentanţii FMI au cerut Guvernului României, la negocierile purtate la Bucureşti, să reducă gradual fondul de salarii de la 8% la 5% din PIB, în următorii patru ani, luând în calcul un PIB constant în această perioadă, au declarat, duminică surse apropiate negocierilor, citate de Newsin.

Sindicatele susţin că nu sunt de acord ca fondul de salarii să se diminueze ca raport în produsul intern brut (PIB) şi spun că, în cazul în care are loc o contracţie a economiei, ponderea salariilor ar putea să crească de la 8% din PIB în 2009 la 10-12% din PIB în 2010, dacă valoarea efectivă a acestora ar fi constantă.

Totodată, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au cerut reducerea fondurilor salariale în valoare absolută, proporţional cu contracţia economică cu care ar putea să se confrunte România.

Atât FMI, cât şi Comisia Europeană (CE) estimează că economia României se va contracta în acest an cu 4%, urmând ca în 2010 să se înregistreze o uşoară creştere, cuprinsă între 0 şi 1%.

Sursele citate spun că reducerea fondului de salarii ar putea să se facă prin diminuarea semnificativă a sporurilor angajaţilor cu salarii foarte mari şi prin disponibilizări de personal.

FMI a anunţat oficial pe 25 martie, la finalul misiunii de la Bucureşti, că a ajuns la un acord cu România pentru o finanţare de 12,95 miliarde euro, parte a unui pachet de circa 20 miliarde euro, la care mai contribuie Comisia Europeană, BERD, BEI, Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii