BANCI | Ultima Ora

Firmele ar putea plati anual statului minim 1.300 euro, prin impozitul forfetar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-31 14:11

Ministerul Finanţelor vrea să introducă, în noul Cod Fiscal, un plafon minim pentru impozitul pe profit plătit de firme şi pentru impozitul pe cifra de afaceri a microîntreprinderilor, în valoare de 1.300 de euro, au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Măsura va viza atât microîntreprinderile şi firmele care înregistrează pierderi, cât şi restaurantele, hotelurile şi firmele din domeniul transporturilor sau cel imobiliar.

Ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, declara pe 26 martie că aproape 80% din societăţile din România declară pierderi duble faţă de profit, eschivându-se de la plata datoriilor către stat şi fac, astfel, concurenţă neloială celorlate firme.

"Din cele 617.525 de firme din România, doar 12.000 asigură aproape 85% din veniturile publice, prin plata taxelor şi impozitelor către stat, iar cifra de afaceri a acestora la nivelul anului 2007 era de 670 de miliarde lei", afirma Pogea.

Ministrul atrăgea atenţia că, în 2007, aproape 242.000 de firme cu pierderi au înregistrat o cifră de afaceri de 134 miliarde lei şi o rată medie a pierderii de 16,2%.

În ceea ce priveşte microîntreprinderile, proiectul de Cod Fiscal prevede ca patronii microîntreprinderilor să plătească anual la stat diferenţa de până la 1.300 de euro, dacă suma rezultată din plata impozitului pe cifra de afaceri de 3% este mai mică decât acest plafon.
Spre exemplu, dacă suma rezultată din aplicarea procentului de 3% este de 1.000 de euro, atunci patronul va plăti diferenţa de 300 de euro.

Consultantul fiscal Gabriel Biriş a precizat, pentru NewsIn, că la nivelul anului 2007 erau înregistrate în România aproape 350.000 de microîntreprinderi, dintre care circa 130.000 aveau un singur angajat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii