BANCI | Ultima Ora

Finantele isi optimizeaza portofoliul de titluri de stat, prelungind scadentele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-31 08:50

'În scopul optimizării portofoliului, MFP intenţionează să lanseze în această perioadă noi obligaţiuni de stat de tip benchmark cu maturitate de 3, 5 şi respectiv 10 ani', a anunţat miercuri MFP.

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ vrea să împrumute 4,5 miliarde de lei de la bănci în aprilie, prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Prima licitaţie va avea loc luni, 4 aprilie, pentru o emisiune de de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de un miliard de lei şi scadenţa la un an, urmată pe 7 aprilie de o emisiune de obligaţiuni, în valoare de 500 de milioane de lei, cu scadenţa la trei ani şi o dobândă de 6,25%.

Pe 11 aprilie va fi organizată o licitaţie de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de un miliard de lei şi scadenţa la un an, iar pe 14 aprilie o licitaţie de obligaţiuni benchmark, cu scadenţa la 5 ani, în valoare de 500 milioane de lei.

Următoarea licitaţie va avea loc pe 18 aprilie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenţa la cinci luni, în valoare de un miliard de lei.

Ultima licitaţie din aprilie este fixată pe 21 aprilie, pentru obligaţiuni benchmark, cu scadenţa la 10 ani, în valoare de 500 milioane de lei.

În primul trimestru din 2011, volumul împrumuturilor de la bănci a fost de 15,16 miliarde lei, încadrându-se în programul anunţat de 15-17 miliarde lei. În 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă peste 41 miliarde de lei, după ce, în 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

Pentru trimestrul II al anului 2011, MFP vrea să împrumute un volum indicativ cuprins între 13 şi 15 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă.

Deficitul bugetar programat pentru anul 2011 şi agreat în cadrul pachetului financiar cu FMI şi Uniunea Europeană este de 23,953 miliarde lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii