BANCI | Ultima Ora

Finantele au vandut titluri de stat cu dobanda de 9,31%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-08 11:35

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat joi titluri de stat benchmark cu scadenta la trei ani si opt luni în valoare de 827,9 milioane lei (225,8 milioane euro), la care a acceptat sã plãteascã un randament anual mediu de 9,31%, potrivit datelor publicate BNR.

Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceastã licitatie a fost de 9,50%, la fel ca la ultima licitatie de titluri de stat. Suma anuntatã initial de MEF pentru licitatia de miercuri a fost de 1 miliard lei, iar cererea bãncilor s-a ridicat la aproape 1,92 miliarde lei.

Titlurile erau cu o ratã a cuponului de 8% pe an.

La ultima licitatie pentru titluri de stat benchmark, din 17 ianuarie, Finantele au respins toate ofertele bãncilor, considerând randamentele cerute de acestea la un nivel inacceptabil. Ultima licitatie validã pentru titluri de stat benchmark -. scadente însã dupã zece ani - a avut loc pe 20 decembrie 2007, la care Ministerul Economiei si Finantelor a plasat titluri în valoare de 178,9 milioane lei pe la un randament mediu de 7,47% si o ratã a cuponului de 6,75%.

La licitatia de joi, 7 februarie, au depus oferte de cumpãrare de titluri de stat un numãr de 12 dealeri primari: ABN Amro Bank, Alpha Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comercialã Românã (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), ING Bank, MKB Romexterra Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Þiriac Bank.

Ministerul Finantelor a anuntat cã va lansa în primul trimestru din 2008 cinci emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si sase emisiuni de titluri de stat cu discont, în valoare totalã de 4 miliarde lei. Pentru februarie, Finantele si-au propus sã lanseze obligatiuni de tip benchmark si certificate de trezorerie în valoare totalã de 1,7 miliarde lei, în vederea finantãrii si refinantãrii datoriei publice în aceastã lunã.

Bugetul public consolidat a înregistrat un deficit de 2,4% din produsul intern brut (PIB) la sfârsitul lui 2007, cu un punct procentual peste ultima previziune a ministrului economiei si finantelor, de 1,4% din PIB, cauza fiind cheltuielile foarte mari din decembrie ale administratiilor locale.

Deficitul bugetului consolidat înregistrat la finalul lui 2007 a coincis, totusi, cu tinta programatã prin buget, la rectificarea din noiembrie. Produsul intern brut este estimat, prin buget, la 389,8 miliarde lei (circa 118 miliarde euro).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Doar 5 banci au ramas fara plati instant in lei

Numarul bancilor la care se pot face plati si transferuri instant in lei (banii ajung in cateva secunde) a ajuns la 18, conform datelor Transfond. Ultimele banci care au implementat acest serviciu sunt Unicredit si Revolut, precum si institutia nebancara Smith&Smith, prima detalii

Ratingul Garanti BBVA a fost imbunatatit

Garanti BBVA România (GBR) anunță că agenÈ›ia internaÈ›ională de rating Fitch Ratings a revizuit în creÅŸtere Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al băncii la ´BB´ de la ´BB-´ cu Perspectivă Stabilă, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Bancile au facut un profit record

Sistemul bancar romanesc a obtinut un nou profit record in cel de-al treilea trimestru al anului, de aproximativ 11,8 miliarde lei, in crestere anuala cu 9%, echivalentul a 1 miliard de lei, conform calculelor facute dupa indicatorii publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Cu detalii

Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii