BANCI | Ultima Ora

Excedent bugetar in aprilie, anunta Ministerul Finantelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-26 12:44

Conform datelor operative, execuţia bugetului general consolidat în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2011 s-a încheiat cu un deficit de 4,4 miliarde lei, respectiv 0,8% din PIB. Pe fondul creşterii încasărilor şi a menţinerii cheltuielilor în limitele programului anual, în luna aprilie a.c., s-a înregistrat un uşor execedent de 829 milioane lei, anunta Ministerul de Finante intr-un comunicat.

1.Veniturile încasate la bugetul general consolidat, au fost în sumă de 58,0 miliarde lei cu 10,3% mai mari faţă de anul precedent, în principal ca urmare a creşterii încasărilor din taxa pe valoare adăugată (+35,6%), accize (+24,3%), şi a veniturilor nefiscale (+6,4%).

Incasările din contribuţii de asigurari sociale au continuat să se îmbunătăţească, fiind cu 1,2% mai mari faţă de aceiaşi perioadă din anul precedent. De asemenea, este prima lună în care încasările din impozitului pe profit au depăşit pe cele din aceiaşi perioadă a anului precedent cu 0,9%.

Faţă de anul precedent, principalul decalaj se menţine la încasările din impozitul pe venit care s-au micşorat cu 2,5%.
Sumele primite de la Uniunea Europeană în contul plăţilor efectuate au crescut cu 36,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

2. Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 62,4 miliarde lei, au scăzut în termeni nominali cu 3,6% faţă de anul precedent şi cu 1,1 puncte procentuale ca pondere în PIB.
Cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 8,3% faţă de aceiaşi perioadă a anului precedent, ca urmare a plăţilor din fondul de sănătate pentru servicii medicale şi medicamente.

Unele categorii de cheluieli se menţin în continuare sub nivelul din aceiaşi perioadă a anului precedent: cheltuieli de personal (-19,7%), subvenţii (-22,7%), asistenţă socială (- 3,3%).

Plăţile pentru proiectele finanţate din fonduri UE au crescut cu 28% fată de luna martie 2011 şi cu 62% faţă de primele patru luni ale anului 2010.

Cheltuielile cu dobânzi au crescut cu 33,4 % ca urmare a datoriei contractate pentru finanţarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenţi şi a celor curente.

Cheltuielile pentru investiţii care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost pe primele patru luni în sumă de 8,3 miliarde lei, faţă de 8,0 miliarde lei în anul precedent.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii