BANCI | Ultima Ora

EFG Eurobank si Alpha Bank au aprobat fuziunea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-29 14:51

Consiliile de administraţie ale EFG Eurobank şi Alpha Bank au aprobat fuziunea celor două bănci, care vor forma cea mai mare instituţie de credit din Europa de Sud- Est.

Fuziunea se va desfăşura prin absorbţia Eurobank de către Alpha Bank, potrivit comunicatului celor două bănci. Tranzacţia va avea loc printr-un schimb de acţiuni, la cinci titluri Alpha pentru 7 titluri Eurobank. Acţionarii Alpha Bank vor deţine 57,5% din noul grup, iar inves-titorii Eurobank vor controla 42,5% din companie.

"Consolidarea unor bănci private complementare, cu sinergii substanţiale şi raţiuni strategice clare (...) va juca un rol vital în revenirea economică a Greciei", se arată într-un comunicat transmis de cele două bănci.

EFG Eurobank şi Alpha sunt a doua, respectiv a treia bancă din Grecia.

Eurobank avea active de circa 80 miliarde euro la finele lunii martie, iar Alpha Bank deţinea la aceeaşi dată active totale de aproximativ 64 miliarde euro.

Consiliul Director şi Comitetul Executiv al noului grup vor fi conduse de Yannis Costopoulos, iar echipa de management îi va avea în frunte pe Demetrios Mantzounis, care se va ocupa de control şi funcţii centrale şi de Nicholas Nanopoulos, care se va ocupa de funcţiile de business.

Yannis Costopoulos a declarat: "Sunt bucuros că Alpha Bank şi EFG Eurobank au fost de acord să creeze banca de referinţă a Greciei şi o nouă forţă semnificativă în banking-ul european. În momentul în care Grecia va cunoaşte primele semne de revenire, prin implementarea reformelor şi prin sprijinul partenerilor europeni, noua bancă va avea ca scop contribuirea la reluarea creşterii economice în Grecia şi a relaţiilor ţării noastre cu pieţele vecine din Europa de Sud-Est. Această fuziune reprezintă un pas decisiv în întărirea sectorului privat al economiei, într-un moment crucial în istoria Greciei, demonstrând suportul continuu al investitorilor internaţionali. În sfârşit, sunt bucuros să salut participarea Paramount în banca extinsă".

Efthymios Christodoulou, preşedintele EFG Eurobank, este convins că noua entitate va acţiona ca un important agent pentru dezvoltarea economică a Greciei, dar şi pentru viitoarea creştere economică a regiunii, potrivit comunicatului.

Cele două instituţii de credit estimează sinergii de 650 milioane euro pe an, în trei ani de la finalizarea fuziunii, din care 560 milioane euro din sinergii pe partea de costuri operaţionale şi de finanţare, respectiv 90 milioane euro pe partea de venituri.

Capitalul noului grup va fi consolidat prin mai mulţi factori, printre care o mai bună generare de venituri şi de capital, dar şi prin emisiunea unor obligaţiuni convertibile, de 500 milioane euro către fondul Qatar Investment Authority, unul dintre cei mai importanţi acţionari ai grupului. De asemenea, noul grup va emite drepturi de preempţiune de 1,25 miliarde euro către acţionari. După fuziune, familiile greceşti Cos-topoulos şi Latsis vor controla 4% şi, respectiv, 13% din acţiunile grupului, iar emiratul Qatar, prin compania Paramount, va deţine 17% din titluri.

Aprobarea planului fuziunii de către Ministerul Dezvoltării urmează să aibă loc la începutul lunii octombrie, potrivit comunicatului celor două bănci. Aprobarea fuziunii în adunările generale extraordinare ale celor două instituţii de credit este programată pentru luna noiembrie, iar fuziunea urmează să se încheie în luna decembrie, se mai arată în comunicat. Emisiunile de obligaţiuni convertibile şi drepturi de preempţiune vor avea loc în prima jumătate a anului viitor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii