BANCI | Ultima Ora

Dupa 9 ani, cardul ING cu dobanda (ING Cont'Rol) devine istorie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-02-09 22:48

Lansat in 2004, ca o inovatie pe piata bancara, fiind primul card de debit sau de salariu care oferea utilizatorilor si o dobanda la nivelul unui depozit sau cont de economii, ING Card Cont`Rol a intrat in istorie incepand din octombrie 2012, fiind inlocuit de noul ING Card Complet.

Noul card al ING nu mai indeplineste si functia unui cont de economii, cu alte cuvinte banca nu va mai plati, incepand cu luna aprilie din acest an, nicio dobanda pentru sumele din contul de card, asa cum se intampla, de altfel, cu toate celelalte carduri emise de bancile romanesti.

ING a venit cu aceasta inovatie in 2004, pentru a reusi sa castige o masa critica de clienti necesara dezvoltarii diviziei de retail, printr-o retea de unitati fara ghisee, ci doar cu ATM-uri si automate pentru efectuarea de tranzactii online, la randul sau o inovatie pe piata romaneasca.

Intrucat toate operatiunile urmau a se desfasura cu un card, la ATM-uri si automatele pentru plati, orice cont bancar deschis la ING avea atasat obligatoriu un card, de unde denumirea de ING Card Cont'Rol.

Cum functioneaza acesta? Sa presupunem ca vrei sa platesti o factura sau sa depui niste bani intr-un cont. Mai intari mergi cu cardul la un ATM unde se pot depune bancnotele in cont, alimentandu-se asadar contul, iar ulterior te muti la un automat, sub forma unui computer, unde realizezi, la fel ca printr-o aplicatie internet banking, operatiunea dorita: plata unei facturi, un transfer sau alta plata, constituirea unui depozit.

ING a reusit destul de greu, adica abia in 2010, sa ajunga la masa critica de clienti propusa in 2004, respectiv 1.000.000 de clienti. Intr-un fel e firesc, tinand cont de unicitatea serviciilor bancare oferite si faptul ca nu oricine e confortabil cu operatiunile cu cardul si la un computer. Ne amintim ca in primii ani dupa deschiderea noilor unitati ING, reprezentantii bancii stateau langa persoanele mai in varsta sa le arate pe ce taste sa apese ca sa-si plateasca o factura. In consecinta, a avut loc o selectie naturala a clientilor, tinerii fiind baza clientilor ING. Tineri care, desi multi, se pare ca nu reprezinta totusi un client stabil si sigur.

Insa odata atinsa masa critica de aproximativ 1 milion, ING a renuntat la promotie, asa cum face orice comerciant. Incepand din 2010, a inceput sa scada dobanda ce o platea pentru sumele de pe card, mai intai brusc cu 3 puncte, de la 7% la 4%, apoi treptat pana la 2% in prezent. Iar din 10 aprilie, nu va mai plati nicio dobanda, dupa cum si-a anuntat deja clientii.

In octombrie 2012, banca a lansat un nou card, ING Card Complet, care va inlocui vechiul card ING cu dobanda, dar si pe altele lansate ulterior, ING WebCard, ING Card Start, ING Card Student.

Noul card ING, promovat in aceasta perioada, are ca avantaj competitiv un bonus de 2% din valoarea facturilor de utilitati achitate cu acesta.

Banii se vireaza in contul de economii ING Economii, deci este necesar sa detii acest produs pentru primirea bonusului, precizeaza banca.

Banca te obliga sa ai un nou produs, dar vestea buna este ca acesta nu costa nimic, nici comision de deschidere, nici de administrare, nici de transfer intre conturi si nici de retragere a banilor de la ATM-urile ING. Ramane insa neclar de ce a fost nevoie de conceperea unui cont de economii pentru bonus si de ce nu este varsat acesta in contul de card, bani pentru care banca oricum nu platea nimic.

Clientii bancii se plang, pe de alta parte, ca noul card aduce si costuri suplimentare, precum un comision de 1 leu pentru orice plata intr-un cont ING, in afara conturilor proprii ale clientului, comision ce nu exista pana acum. Sunt si nemultumiri pentru faptul ca transferurile in conturile altor banci efectuate dupa ora 10 se inregistreaza in conturile bancii respective abia a doua zi, anterior existand un interval de timp mai mare, pana la ora 3, pentru executarea platilor interbancare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii