BANCI | Ultima Ora

Cum ar putea fi afectate bancile austriece de criza din Grecia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-22 09:46

Băncile austriece sunt într-o situaţie mai bună pentru a rezista la noile şocuri de pe piaţa financiară decât erau în urmă cu un an, a anunţat, marţi, Banca Centrală a Austriei, minimalizând un eventual impact al intrării Greciei în incapacitate de plată, transmite Reuters.

"Expunerea băncilor austriece în state din zona euro cu risc mai ridicat este redusă şi a continuat să scadă în ultimul an. Incertitudinile care persistă privind piaţa internaţională continuă, însă, să reprezinte o provocare formidabilă pentru sectorul bancar austriac", a afirmat directorul general Andreas Ittner.

Băncile din Austria aveau o expunere totală de şase miliarde de euro faţă de Grecia, Irlanda şi Portugalia la sfârşitul anului trecut, circa 4,5 miliarde fiind în portofoliile celor mai mari şase bănci.

Ittner a refuzat să discute în detaliu un eventual impact al intrării Greciei în incapacitate de plată.

"Impactul asupra băncilor austriece ar fi limitat ca efect de primă rundă", a spus el.

Niciuna din băncile austriece nu ar avea nevoie de recapitalizare în cazul unei intrări în incapacitate de plată a Greciei, consideră, Philip Reading, şeful departamentului de stabilitate a pieţei financiare de la banca centrală.

Pieţele financiare ar putea însă face necesară o majorare a lichidităţii, iar banca centrală discută cu băncile care, potrivit unor teste interne de stres, ar avea cea mai mare nevoie de fonduri, a adăugat el.

Ultimele teste de stres au evidenţiat că cele mai mari şase bănci austriece vor ajune, într-un scenariu dificil, la o rată de adecvare a capitalului de 7,4% la finele lui 2012. Într-o situaţie normală, băncile vor avea o rată de adecvare a capitalului de 9,5% în 2012, faţă de 8,5% la finele anului trecut.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii