ASIGURARI | Analiza

CSA: Firmele de asigurari trebuie sa plateasca daune de 10 milioane de euro pentru locuintele inundate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-07-15 15:29

Potrivit cifrelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, la data de 13 iulie 2010, 17 companii de asigurări, care practică asigurări de locuințe, aveau 3.052 de dosare de daună avizate, deschise ca urmare a inundațiilor produse în ultima perioadă. Valoarea totală a rezervelor de daună avizate pentru aceste dosare se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Despăgubirile plătite de asigurători, până în prezent, pentru dosarele deschise ca urmare a inundațiilor, s-au ridicat la peste 330.000 de euro (1,4 milioane lei).

În regiunea de Nord-Est a țării, care cuprinde județele Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, au fost avizate 802 dosare. În regiunea de Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu-Mare au fost avizate 499 de dosare. Pentru zona de Sud-Est, care cuprinde județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța au fost avizate 362 de dosare de daună. Pe zona de Sud-Vest, care cuprinde județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Olt au fost deschise 277 de dosare. Alte 369 de dosare au fost deschise în regiunea de Vest a țării, care cuprinde județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin. Restul dosarelor de daună au fost deschise în regiune Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) – 431 de dosare, în regiunea Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman) – 204 dosare și în București și Ilfov – 108 dosare.

La aceeași dată erau în vigoare peste 2 milioane de contracte de asigurare facultativă a locuințelor.

Piața de asigurări este pregătită și are capacitatea financiară necesară să plătească daunele conform obligațiilor asumate prin contractele de asigurare facultativă a locuințelor încheiate.

Indemnizațiile brute plătite de societățile de asigurare pentru polițele facultative de locuințe au totalizat, în anul 2008, aproape 17 milioane de lei, adică 4,6 milioane de euro. Anul trecut, asigurătorii au plătit despăgubiri aferente contractelor facultative pentru locuințe în valoare totală de 31,4 milioane lei, adică 7,5 milioane de euro.

Locuințele pentru care au fost încheiate polițe de asigurare sunt protejate inclusiv pentru riscuri de catastrofă, care includ inundațiile, cutremurul și alunecările de teren. Potrivit statisticilor oficiale, în România există 8,3 milioane de locuințe proprietate personală, din care 4,5 milioane în mediul urban și 3,8 milioane – în mediul rural. Din totalul locuințelor din România, 16% se află în zona de Nord-Est a țării.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online. Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), detalii

BRD Finance s-a inchis pe tacute

BRD Finance, IFN-ul pentru credite de consum si carduri detinut de banca BRD Societe Generale, a fost inchis si a intrat in procedura de lichidare, conform unui anunt de pe site-ul acesteia (vezi foto). BRD nu a anuntat inchiderea IFN-ului, singurele informatii existente fiind detalii

Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii