BANCI | Ultima Ora

Crestere neasteptata a PIB-ului Romaniei in T3, de 4,4 procente

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-15 11:34

Economia României a înregistrat o creştere de 2,7 procente în primele nouă luni din 2011 fata de aceeasi perioada a anului precedent, conform primelor estimări ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 2,7% pe serie brută şi cu 2,6% pe serie ajustată sezonier, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2011, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2010.

Produsul Intern Brut în trimestrul III 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9% comparativ cu trimestrul II 2011 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2010, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,5% pe seria ajustată sezonier.

Estimările instituţiilor internaţionale referitoare la creşterea economiei româneşti în acest an variază între 1,5% (prognoza Fondului Monetar Internaţional) şi 1,7% (previziunile de toamnă ale Comisiei Europene).

Preşedintele Traian Băsescu, a arătat, luni seară, că România ar putea înregistra un avans economic de 2% în 2011. El a precizat că prognozele pentru ultimele trei luni ale anului indică o creştere a PIB de 2,5%, după creşterile de 1,7% - în primul trimestru, 1,4% - în al doilea şi circa 4,4% în cel de-al treilea trimestru comparativ cu perioadele similare ale anului trecut. Şeful statului a subliniat că sectoarele care au avut cea mai mare contribuţie la creşterea PIB sunt construcţiile - 7,2%, agricultura - creştere medie 25%, industria - 5,5% şi turismul - 17%.

Pentru 2012, creşterea economică în cazul României a fost revizuită în scădere la 2%, de la 3,5%, în condiţiile în care, potrivit FMI, ţara va resimţi problemele cu care se confruntă economia europeană.

Executivul de la Bucureşti a întocmit proiectul de buget pentru anul 2012 plecând de la un deficit de 1,9% din PIB şi o creştere economică de 2,1%.

Economia României a intrat în recesiune în urmă cu doi ani, după ce a înregistrat o scădere consecutivă de două trimestre a PIB-ului, în ultimul trimestru al anului 2008 şi în primul trimestru din 2009. În 2010, economia României a scăzut cu 1,3%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii