ASIGURARI | Ultima Ora

Constantin Buzoianu si Cornel Coca Constantinescu, propusi pentru functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte al CSA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-27 14:00

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului i-au validat pe Constantin Buzoianu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA) şi pe Cornel Coca Constantinescu pentru funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii.

Cei doi candidaţi au fost audiaţi în lipsa parlamentarilor liberali care au părăsit şedinţa înaintea audierilor.

Din partea opoziţiei au fost prezenţi doi senatori, Iuliu Nosa şi Ovidiu Marian, preşedinte al Comisiei de buget-finanţe de la Senat.

În aceeaşi şedinţă au mai fost validaţi Vladimir Soare ca membru în Comisia pentru supravegherea pensiilor private şi Dragoş Mihalache pe aceeaşi poziţie.

Votul şi întreaga şedinţă au fost contestate de senatorul PSD Iuliu Nosa care a spus că şedinţa nu a fost cvorumul necesar desfăşurării audierilor şi votului candidaţilor.

La rândul său, preşedinta Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, Maria Barna, a spus că situaţia va fi tranşată în plen care este suveran.

"Opoziţia ar trebui să fie constructivă iar la comisie să exprime puncte de vedere, să analizeze activitatea candidaţilor şi să voteze", a afirmat aceasta.

Întrebată dacă şedinţa a avut cvorum, Barna a spus că toţi colegii de la putere au votat, iar dacă nu vin cei din opoziţie, nu se poate aştepta să le expire mandatele membrilor anumitor comisii.

"Consider că în acest mod se face o tergiversare şi o prelungire nelegală a mandatelor celor care sunt în funcţie. Regulamentul plenului spune că trebuie să avem jumătate plus unu în plen, cred că plenul este suveran şi poate tranşa această situaţie", a încheiat Barna.

Cei care au fost validaţi de comisii urmează să fie votaţi şi în şedinţa de marţi a plenului reunit al Parlamentului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii