BANCI | Ultima Ora

Citigroup vrea sa vanda active în valoare de 400 miliarde dolari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-11 21:32

Gigantul bancar Citigroup Inc. urmeaza sa vanda active in valoare de aproximativ 400 miliarde dolari pentru a-si revigora profitul, potrivit Financial Times.

Procesul de vânzare ar putea dura mai multi ani, iar anumite holdinguri non-esentiale ar putea chiar sã nu fie vândute niciodatã.

Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, va confirma vineri, cu ocazia unei întâlniri cu analistii, promisiunea bãncii de a reduce baza de cheltuieli a Citi, de peste 60 miliarde dolari, cu aproximativ 20%.

Sub conducerea lui Pandit, care a preluat acest post în decembrie dupã demisia lui Chuck Prince si a altor înalti responsabili, Citigroup a vândut mai multe unitãti periferice, inclusiv divizia de leasing si reteaua de carduri de credit Diners Club.

Au existat informatii conform cãrora Citi a încercat vânzarea diviziei Primerica, specializatã pe asigurãri de viatã si investitii.

Analistii a speculat cã Citigroup ar putea sã îsi vândã operatiunile de retail bancar din Germania si Brazilia, precum si alte afaceri si participatii din Asia, conform Financial Times.

Citigroup a fost lovitã grav de cãtre criza creditelor, raportând pierderi pentru douã trimestre consecutiv, banca fiind nevoitã sã strângã peste 40 miliarde dolari de la investitori dupã ce a fost afectatã de deprecieri de active si provizioane în valoare de multe miliarde de dolari.

Titlurile Citi s-au depreciat cu aproximativ 55% în ultimele cinci luni.

Reducerile de cheltuieli sunt asteptate a proveni dintr-o reformã drasticã a sistemelor tehnologice informationale precum si din concedieri masive, scrie Financial Times.

Costurile sunt menite a readuce grupul bancar pe profit.

Surse avizate au precizat cã Pandit este asteptat a spune analistilor cã nivelul câstigurilor din activitatea de bazã a Citigroup va reveni la o marjã anualã de crestere de 10% în anii ce vor urma.

Citigroup, cea mai mare bancã americanã, a avut pierderi nete de 5,1 miliarde dolari în primul trimestru din 2008, adicã de 1,02 dolari/actiune, dupã afisarea unor deprecieri de active de 6 miliarde dolari înainte de impozitare si a altor costuri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii