BANCI | Ultima Ora

Cheltuielile consumatorilor din SUA s-au redus cu cel mai rapid ritm din 2001

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-27 08:42

Cheltuielile consumatorilor din SUA s-au redus, în octombrie, cu cea mai accentuată rată din ultimii şapte ani, iar în luna noiembrie încrederea acestora în economie a atins cel mai redus nivel din 1980.

Astfel, cheltuielile, factorul principal de susţinere a activităţii economice americane, s-au redus cu 1%, se arată într-un raport al Departamentului de Comerţ. Acesta reprezintă cea mai acută scădere din septembrie 2001, data la care au avut loc atacurile teroriste din SUA.

Cheltuielile consumatorilor au scăzut pentru a patra lună consecutiv, iar analiştii consideră că principalele cauze ale acestei evoluţii sunt criza creditelor, declinul pieţei locuinţelor şi valul masiv de disponibilizări.

Un sondaj efectuat de Universitatea statului Michigan, în colaborare cu Reuters, arată că indicele încrederii consumatorilor în economie a atins cota de 55,3 în luna noiembrie, cel mai scăzut nivel din mai 1980, comaprativ cu 57,6 în luna octombrie. Minimul acestui indicator a fost de 51,7, în mai 1980.

Comenzile pentru bunuri durabile scumpe, precum automobile, utilaje şi computere au picat cu 6% în luna octombrie, de două ori mai mult decât au estimat analiştii de pe Wall Street, în condiţiile în care cererea a scăzut în aproape toate sectoarele industriale importante.

"Aceste date sunt de natură să te îngrozească", a declarat Boris Schlossberg, directorul departamentului de cercetare în domeniul valutar al GFT Forex din New York.

Cererea pentru aproape orice categorie de bunuri durabile a scăzut.

Pentru metalele de bază, cererea s-a redus cu 12,6%, iar pentru vehicule de transport şi utilaje cu 11,1% şi, respectiv, 6,8%.

"Datele sugerează că o reducere a activităţii economice ia amploare spre finele anului. Îngheţarea pieţei creditelor afectează economia reală", a spus William Sullivan, economist şef la JVB Financial Group.

Cu toate că veniturile consumatorilor au crescut cu 0,3% în octombrie, după un avans de 0,1% în septembrie, consumatorii au ales să economisească mai mult. Rata de economisire a urcat cu 2,4% în octombrie, şi cu 1% în luna anterioară.

Volumul redus al cheltuielilor din luna octombrie şi scăderea producţiei în industrie vor asigura, probabil, o scădere a Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul al patrulea. Acest fapt ar reprezenta al doilea trimestru consecutiv de diminuare a economiei, respectiv recesiunea.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii