BURSA | Ultima Ora

Bursa de la New York, la minimele ultimilor cinci ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-23 13:45

Principalii indici ai bursei de la New York au căzut miercuri cu până la 6,1%, la minimele ultimilor cinci ani, după ce rezultatele trimestriale dezamăgitoare raportate de o serie de companii americane au alimentat temerile investitorilor privind iminenţa unei recesiuni severe.

Indicele Dow Jones al celor mai mari companii din industria americană a căzut cu 5,7%, la 8.519,21 puncte, iar Standard & Poor's 500 s-a prăbuşit cu 6,1%, la 896,78, cel mai redus nivel de sfârşit de şedinţă din aprilie 2003.

Nasdaq Composite s-a depreciat cu 4,77%, la 1.615,75, cel mai scăzut final de sesiune din iunie 2003.

Prăbuşirea preţurilor pe pieţele de mărfuri a afectat acţiunile companiilor din sectorul energetic şi al materiilor prime. Cea mai neperformantă companie industrială a fost conglomeratul petrolier Exxon Mobil, în cădere cu 10%. Grupul rival ConocoPhilips a pierdut 9,1% din capitalizare, după ce a redus estimările pentru acest an.

Indicele companiilor din sectorul energetic a scăzut cu 10,4%, pe fondul unei căderi a preţului petrolului sub 67 dolari pe baril.

Constructorul de avioane Boeing a pierdut, totodată, 7,5% din capitalizare, după ce a raportat o scădere puternică a profitului trimestrial şi a avertizat investitorii că ar putea fi necesar să finanţeze clienţii din bugetul companiei anul viitor.

Acţiunile companiei de comunicaţii şi servicii online AT&T au scăzut cu 7,6% din cauza profitului sub aşteptări din perioada iulie-septembrie, ca urmare a marjei reduse de câştig pe segmentul wireless.

În acelaşi timp, declinul activelor de pe pieţele emergente şi devalorizările grave de pe pieţele de capital din întreaga lume reprezintă semnale că criza creditelor, care a erodat sistemele financiare din SUA şi Europa, se extinde către statele în dezvoltare.

În sectorul bancar, Wachovia, preluată de Wells Fargo, a raportat pierderi trimestriale de 23,9 miliarde de dolari, rezultat negativ record pentru o instituţie financiară în perioada actualei crize a creditelor. În urma publicării rezultatelor, acţiunile Wachovia au căzut cu 6,2%, iar titlurile Wells Fargo s-au depreciat cu 4,1%.

Industria high-tech a avut, de asemenea, declinuri importante. Producătorul de memorii flash SanDisk a scăzut cu 31,6%, după ce Samsung şi-a retras oferta de preluare, în valoare de 5,9 miliarde de dolari.

Printre companiile mari ale căror acţiuni au reuşit miercuri performanţe bune se numără Apple, care a urcat cu 5,9% datorită rezultatelor trimestriale peste aşteptări raportate cu o zi înainte, datorate în mare parte lansării telefonului iPhone 3G.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii