BANCI | Ultima Ora

BCR si BRD vor acorda credite IMM-urilor din sectorul industrial, cu ajutorul unui imprumut BERD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-16 16:50

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD sau European Bank) va acorda BCR si BRD imprumuturi in valoare de pana la 40 de milioane de euro, fonduri pe care cele doua banci le vor utiliza pentru a acorda finantari pentru IMM-urile din sectorul industrial, potrivit unui proiect propus de BERD. Proiectul urmeaza sa fie aprobat de conducerea BERD pe 15 aprilie.

Finantarile sunt acordate pentru ca IMM-urile să îsi modernizeze facilitătile în vederea respectării standardelor UE din domeniul protectiei mediului, sănătătii si sigurantei la locul de muncă, si calitătii si sigurantei produselor, arata BERD.

(vezi proiectul original in documentul atasat, in limba romana)

Descrierea si obiectivele proiectului:

Proiectul propus va consta din împrumuturi în valoare de până la 40 milioane de euro pentru băncile participante. Băncile participante vor reîmprumuta aceste fonduri intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor) din sectorul industrial pentru ca acestea să îsi modernizeze facilitătile în vederea respectării standardelor UE din domeniul protectiei mediului, sănătătii si sigurantei la locul de muncă, si calitătii si sigurantei produselor. Proiectul va fi completat de fonduri sub formă de granturi în valoare de 10,2 milioane de euro, provenite de la UE si Guvernul României, pentru cooperare tehnică si ca stimulente pentru bănci si debitorii secundari.

Sub-proiectele:
Vizualizati lista de sub-proiecte pentru acest proiect si alte proiecte cadru.

Impactul asupra tranzitiei:

Proiectul va contribui la eliminarea barierelor de pe piată care împiedică IMM-urile industriale să implementeze proiecte de investitii pentru obtinerea conformitătii cu standardele UE. Proiectul propus va avea efecte demonstrative pozitive în ceea ce priveste îmbunătătirea standardelor de conduită în afaceri si restructurarea cu succes a intreprinderilor, si va duce la acumularea de expertiză în rândul IMM-urilor si băncilor participante în ceea ce priveste noul mediu legislativ. Modelul mijlocit financiar s-a dovedit de succes prin aceea că este accesibil unei game largi de debitori secundari din sectorul industrial, obtinându-se astfel un maximum de impact în ceea ce priveste fondurile donatorilor.

Clientul:

Cadrul va fi pus la dispozitia băncilor participante din România.

Finantare BERD:

Împrumuturi privilegiate în valoare de 40 milioane de euro pentru băncile participante din România.

Costul total al proiectului: 40 milioane de euro.

Impactul asupra mediului:

Clasificare IF. Facilitatea va avea un efect pozitiv asupra IMM-urilor românesti sub raportul dezvoltării capacitătii acestora de a asigura protectia mediului, sănătatea si siguranta angajatilor, si calitatea si siguranta produselor. Băncile participante propuse, BCR si BRD, sunt ambele clienti existenti ai BERD si au implementat cu succes procedurile de mediu ale BERD pentru proiecte de intermediere financiară; ele vor trebui să continue să implementeze procedurile de mediu ale BERD pentru credite mici si micro-credite, care includ înaintarea de rapoarte anuale de mediu.

Cooperarea tehnică:

Fondurile pentru cooperarea tehnică, care se vor ridica la circa 1,4 milioane de euro si vor fi asigurate de UE si Guvernul României, vor trebui să acopere următoarele arii:

• IMM-urile industriale vor fi ajutate să pregătească proiecte eligibile pentru efectuarea de modernizări în conformitate cu directivele UE, asa cum au fost transpuse în legislatia românească. Asistenta poate include pregătirea de audituri de conformitate, pregătirea de planuri de investitii, inclusiv recomandări privind măsurile necesare pentru asigurarea rentabilitătii, si asistentă pentru efectuarea cererilor de împrumut.

• Băncile participante vor beneficia de asemenea de partea tehnică deoarece aceasta le va ajuta să înteleagă si să evalueze cereri pentru împrumuturi în scopuri cu care nu sunt familiare.

• Campanie de constientizare, marketing si promovare pentru a informa potentialii debitori secundari despre facilitate.

• Validarea implementării programelor de investitii eligibile conform obiectivelor facilitătii.

Pentru oportunităti de consultantă pentru proiectele finantate din fondurile de cooperare tehnică, vizitati achizitie servicii de consultantă.

Varianta in limba engleza a proiectului, la adresa:
http://www.ebrd.com/projects/psd/psd2008/38540.htm

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim Împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii