BANCI | Ultima Ora

Bancpost a ajuns la 100.000 de utilizatori de internet banking

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-02 15:41

De la începutul anului, Fastbanking®, serviciul de internet banking al Bancpost, şi-a dublat numărul de clienţi, întâmpinând astazi pe cel de-al 100.000-lea utilizator, anunta banca intr-un comunicat.

(Bancpost este pe locul 7 in topul bancilor la internet banking, conform Topurilor Bancherul.ro)

Potrivit unei cercetări interne, 52% din clienţii Fastbanking® sunt persoane sub 45 de ani, în proporţie egală femei şi bărbaţi. Valorile cele mai ridicate de trafic se înregistrează de luni până joi în intervalul 9 – 11, lunea observându-se cele mai multe conectări şi tranzacţii. Operaţiunea cel mai des efectuată în aceste intervale este plata facturilor (utilităţi) şi transferuri.

Bancpost spune un BRAVO tututor celor 100.000 de clienţi care au ales să includă Fastbanking® în administrarea disponibilităţilor lor băneşti. Cu această ocazie, pentru a familiariza utilizatorii nou înrolaţi cu întreaga arie de funcţionalităţi, Fastbanking® pune la dispoziţia acestora pagina demo, la adresa http://demofastbanking.ro/.

Pagina demo are rolul de a uşura accesul utilizatorilor la funcţionalităţile aplicaţiei şi de a-i ajuta să profite la maximum de facilităţile oferite. Cele 11 filme postate ilustrează în detaliu paşii pe care un utilizator trebuie să-i urmeze pentru efectuarea de operaţiuni.

Fastbanking®, serviciul de internet banking al Bancpost contribuie astfel nu doar la reducerea costurilor tranzacţiilor bancare, dar şi la economii de timp, permiţând celor 100,000 de clienţi un acces direct la tranzacţii de bază disponibile într-o unitate bancară fără a se deplasa fizic în locaţie.

FIŞĂ INFORMAŢII - Fastbanking – serviciul de internet banking de la Bancpost

- Este destinat atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice, în vederea efectuării tranzacţiilor online, în RON şi valută.

- Utilizarea serviciului Fastbanking implică: folosirea unui calculator (PC) cu conexiune la Internet şi folosirea uneia sau mai multor metode de autentificare (dispozitiv de tip token, SMS, Mobile):
- Token Challenge – metodă de autentificare cu dispozitiv token ce necesita cod PIN
- SMS – metodă de autentificare prin intermediul telefonului mobil; autentificarea se realizează în baza codului de cifre primit prin SMS
- VIP (Verisign Identity Protection Mobile) – metodă de autentificare prin intermediul telefonului mobil; autentificarea se realizează în baza descărcării aplicaţiei software pe telefonul mobil

- Disponibilitate 24/7

- Posibilitatea de a folosi diverse browsere

- Tutoriale DEMO pentru explicarea metodelor de autentificare şi a principalelor funcţionalităţi, bilingv (Română/Engleză) – site bilingv dedicat www.demofastbanking.ro

- Serviciu de suport dedicat: HelpDesk Fastbanking – 021/308.54.60 sau fastbanking@bancpost.ro

- Abonament gratuit

- Metode de autentificare gratuite (doar pentru dispozitivele Token se percep costuri: garanţie de 30 USD/echivalent în Ron pentru Token Challenge; metodele de autentificare SMS şi VIP* MOBILE nu implică niciun cost din partea clientului – sunt gratuite)

- Comisioane cu până la 40% mai mici decât la ghişeu

- Prin Fastbanking, clienţii persoane fizice şi juridice pot efectua următoarele tipuri de operaţiuni:
- ordine de plată în lei către beneficiarii persoane fizice şi/sau juridice
- ordine de plată de trezorerie
- plăţi programate în lei
- plăţi utile pentru achitarea facturilor de utilităţi (direct către furnizorii de telefonie fixă/mobilă, gaze, lumină, curent, internet, cablu predefiniţi/presetaţi deja în aplicaţie ca baneficiari)
- ordine de plată globale utilizate pentru plata salariilor către angajaţi
- transferuri intrabancare între conturile proprii
- plăţi valutare interne sau externe
- schimburi valutare
- direct debit
- vizualizarea în orice moment a soldurilor conturilor deschise la Bancpost
- informaţii despre diversele cursuri valutare
- posibilitatea vizualizării şi tipăririi extraselor de cont
- definirea beneficiarilor plăţilor direct de către client
- crearea unor machete cu ordine de plată
- posibilitatea de a importa ordine de plată create cu alte aplicaţii

- În scopul asigurării unui înalt nivel de siguranţă, acest serviciu a fost dezvoltat pe o infrastructură care respectă standardele internaţionale de securitate a informaţiei.

- Toate metodele de autentificare prezintă un nivel de securitate ridicat.

- Confidenţialitatea datelor este asigurată prin utilizarea numelui de utilizator şi a unei parole, precum şi prin intermediul metodelor de autentificare alese.

- Din momentul conectării clientului autorizat, orice schimb de date se va efectua sub protocol securizat - SSL3, ce utilizează o cheie de criptare de 128 biţi (cea mai puternică existentă pe piaţă în momentul actual) - şi un algoritm DES.

- În plus, site-ul pentru acest serviciu este asigurat şi garantat de firma Verisign, astfel încât clientul poate verifica şi recunoaşte cu uşurinţă autenticitatea acestuia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii