BANCI | Ultima Ora

Banca Italo Romena aloca sectorului agricol un plafon de 20 de milioane de euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-02-13 08:57

Comunicat de presa:

Banca Italo Romena alocă sectorului agricol
un plafon de 20 de milioane de euro

Bucureşti, 12 februarie 2013

Banca Italo Romena acordă o atenţie deosebită sectorului agricol, oferindu-le tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest sector, produse de creditare pe termen scurt şi mediu, adaptate diverselor nevoi specifice, pentru care a alocat un plafon de 20 de milioane de euro.

Banca Italo Romena a semnat recent cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), primele două convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente, destinate beneficiarilor măsurilor de dezvoltare rurală incluse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi PNDC (Plăţi Naţionale Directe Complementare). Prin urmare, Banca prefinanţează subvenţiile APIA pentru categoriile de clienţi eligibili. Finanţările sunt acordate în lei, acoperind până la 80% din suma calculată pe baza certificatului eliberat de către APIA.

În plus, Banca oferă o serie de produse de creditare destinate sectorului agricol: Linia de credit pentru sectorul agricol, Creditul agricol sezonier şi Creditul pentru investiţii în sectorul agricol. Pentru aceste noi produse, clienţii au la dispozitie modalităţi de rambursare flexibile şi pot beneficia de garanţia FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) şi FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii).

"Sectorul agricol este un sector important pentru dezvoltarea României, având un potenţial de dezvoltare ridicat şi, în acelaşi timp, o mare nevoie de finanţare. Colaborarea cu instituţii cheie din sectorul agricol a venit aşadar în mod firesc, permiţându-ne să le oferim persoanelor interesate cele mai bune soluţii de finanţare”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Băncii Italo Romena.

Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost înfiinţătă în anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.
Din 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis treptat şi către societăţile româneşti şi segmentul retail.

Sediul central al Băncii Italo Romena se află în Italia (provincia Treviso), iar în România aceasta operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care 5 seă în Bucureşti, iar restul în cele mai importante oraşe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii