BANCI | Ultima Ora

Banca centrala a Rusiei a intervenit in piata pentru sustinerea rublei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-12 09:37

Banca centrală a Rusiei a cheltuit, marţi, o sumă estimată la 7 miliarde euro pentru stabilirea unor noi limite de variaţie a rublei, după ce a permis monedei să se deprecieze sub un nivel cheie pe care îl protejase în lunile trecute, relatează Reuters.

După ce a scăzut sub limita anterioară de 30,41 puncte în faţa unui coş valutar compus din dolari şi euro, rubla s-a depreciat până la 30,79 puncte, potrivit datelor Reuters, iar analiştii susţin că evoluţia reflectă intervenţiile asupra rezervelor valutare ruseşti, aflate pe locul trei la nivel mondial.

Unii analişti au subliniat, de asemenea, riscul ca deprecierea rublei să se extindă asupra cetăţenilor ruşi ce îşi amintesc criza financiară din 1998.

Acţiunile ruseşti s-au ieftinit semnificativ, marţi, iar platforma MICEX a suspendat tranzacţionările până joi.

Rubla era cotată, la sfârşitul şedinţei, la 30,70 puncte, iar banca centrală a anunţat că a majorat marja de tranzacţionare a rublei cu 30 copeici în ambele direcţii, "pentru a majora flexibilitatea cursului de schimb". Anterior, marja era cuprinsă între 29,25 şi 30,41 de unităţi.

Dealerii estimează că banca centrală a vândut, marţi, 7 miliarde dolari pentru a proteja noua marjă, mai mult decât a cheltuit în toate intervenţiile din săptămâna anterioară.

"Nu este surprinzător că investiţiile au fost atât de mari. Dacă modifici marja treptat, reuşeşti numai să încurajezi speculaţiile împotriva monedei", a declarat David Hauner, strateg în cadrul Bank of America.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii