BANCI | Ultima Ora

Banca Angliei a coborat dobanda de referinta la 1,5%, cel mai scazut nivel din istoria institutiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-09 08:34

Banca centrală a Marii Britanii, Bank of England, a coborât joi dobânda de politică monetară la 1,5%, pentru prima dată de la înfiinţarea instituţiei în 1694, cu scopul de a revitaliza economia britanică, printre cele mai afectate de criza economică mondială, relatează Bloomberg.

Comitetul de politică monetară, condus de guvernatorul Mervyn King, a redus dobânda cheie cu jumătate de punct procentual, la 1,5%. Rezultatul a fost în linie cu estimarea medie făcută de 60 de economişti în cadrul unui sondaj Bloomberg.

"Ar putea avea loc o nouă reducere de jumătate de punct procentual luna viitoare, având în vedere că datele rămân negative", a declarat Ross Walker, economist în cadrul Royal Bank of Scotland. "Vom vedea că autorităţile vor recurge la o relaxare cantitativă, deşi ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a hotărî viitoarea măsură", a subliniat acesta.

Bank of England s-ar putea alătura băncii centrale americane şi băncii centrale a Japoniei, şi să-şi extindă paleta de măsuri economice pentru combaterea crizei.

Potrivit estimărilor institutului Center for economics and business research (CEBR), de la sfârşitul lui decembrie 2008, economia Marii Britanii se va comprima cu 2,9% în 2009, marcând intrarea în cea mai severă recesiune din 1946.

Potrivit statisticilor naţionale, produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii a stagnat în al doilea trimestru şi a scăzut cu 0,5% în al cel de-al treilea, marcând prima scădere din ultimii 16 ani.

Guvernul britanic, ce a anunţat în noiembrie 2008 un plan de 20 miliarde lire sterline pentru a sprijini consumul şi investiţiile, estimează o comprimare a PIB-ului între 0,75% şi 1,25%. Totuşi, unii experţi estimează o scădere a acestuia cu până la 2,5%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii