BANCI | Ultima Ora

Azora Europa va investi 1,2 miliarde Euro in Polonia si Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-30 11:58

Cea mai mare companie de tip private equity Azora din Spania, cu o capacitate de investitii de peste 3 miliarde de Euro, a început operatiunile si în România, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Azora Management, societatea de management a companiei, având in administrare participatii de peste 750 milioane Euro, a organizat, in 26 mai, sedinta Comitetului de Investitii al sucursalei Azora Europa la Bucuresti.

Azora Europa este o companie specializatã în investitii imobiliare în Europa Centralã si de Est, având un capital social de 252 milioane Euro. Organizatã ca societate de administrare de investitii, Azora Europa are un actionariat echilibrat - fãrã detineri individuale ce depãsesc 10 % - format din fonduri de pensii, bãnci si investitori particulari.

Azora Europa va investi în urmãtorii 5 ani circa 1,2 miliarde Euro în Polonia si România. Compania va dezvolta cu precãdere proiecte rezidentiale constând din locuinte accesibile, destinate clasei cu venituri medii. De asemenea, nu sunt excluse proiectele imobiliare cu destinatie de birouri, parcuri industriale sau spatii comerciale.

Beneficiind de o formulã organizationalã descentralizatã, compania Azora Europa a demonstrat un comportament competitiv, bazat pe flexibilitate si timp de rãspuns rapid. Societatea este deschisã la asocieri cu dezvoltatorii locali, prin achizitionarea de proiecte aflate în diverse stadii de dezvoltare, crearea de noi parteneriate sau achizitionarea de pachete de actiuni în societãti existente. Azora îsi asumã astfel responsabilitatea integralã sau în co-participare pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare în diverse faze.

Astfel au fost deja încheiate parteneriate strategice în Polonia pentru 8 proiecte in valoare de 200 milioane Euro. In România compania evalueazã parteneriatele si potentialele proiecte, fiind deschisa colaborãrii atât cu dezvoltatori autohtoni cat si cu cei internationali.

La lucrãrile Comitetului de Investitii au participat alãturi de alti membri, fondatorii grupului Concha Osacar si Fernando Gumuzio, Jean-Marc Parnier si Javier Rodriguez managing partners si Simona Gheorghe director executiv pentru România.

Concha Osacar si Fernando Gumuzio au participat la initierea si dezvoltarea cu succes a primului fond de investitii imobiliare din Spania fiind considerati pionieri in acest domeniu, fondul detinând o experienta vasta si in domeniul locuintelor sociale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii