ASIGURARI | Ultima Ora

Astra Asigurari publica o scrisoare deschisa cu privire la "dosarul furturilor de masini de lux"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-20 20:21

Scrisoarea deschisa emisa de Astra Asigurari:

"Societatea Comerciala de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, str. Nerva Traian nr. 3, Bl. M101, Et. 10, Sector 3, inmatriculata la ORCB sub nr. J40/305/1991, CUI: RO 330904, impreuna cu salariatii acesteia, printre care si membrii conducerii executive Radu MUSTATEA, presedinte directorat, Dacian – Ioan VINEREANU, vicepresedinte directorat si Razvan IEREMIA, membru directorat, formuleaza prezentul punct de vedere cu privire la prezentarea in media, in data de 05.10.2011 a implicarii societatii si salariatilor acesteia in „dosarul furturilor de masini de lux”.
Dosarul furturilor de masini vizeaza cercetarea mai multor persoane suspectate ca achizitionau in leasing masini de lux, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu si le declarau furate pentru a incasa asigurarile.

Pentru o intelegere cat mai exacta a necesitatii prezentarii, catre opinia publica, a prezentului punct de vedere, descriem mai jos, evolutia in timp a prezentarii stirilor despre acest subiect.

In dimineata zilei de 05.10.2011, seful Serviciului Furturi Auto din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, anunta public „In acest moment, derulam mai multe verificari, inclusiv la societatile de leasing si societatile de asigurare vizand participarea unor angajati ai acestor societati la aceste fraude, asa zisele parti vatamate, cu ghilimelele de rigoare. (....) Asa zisele parti vatamate, vindeau autoturismele prin intermediul unor interpusi, asa cum va spuneam, in tari din Orientul Mijlociu, in special Siria si Irak, apoi se prezentau la Serviciul Furturi Auto si sesizau ca aceste autoturisme au fost sustrase. De fapt, ei aveau asupra lor inclusiv cheile si actele autoturismelor”. Pozitie oficiala interpretabila, si interpretata, atata vreme cat intr-un context partile vatamate, „cu ghilimelele de rigoare” sunt societatile de leasing si de asigurare (cum de altfel corect si este, primele fiind proprietarele autoturismelor furate si cele din urma fiind societatile care au platit despagubirile) si intr-un alt context asa „zisele parti vatamate” sunt utilizatorii, care vindeau autoturismele de lux si le declarau furate.

Plecand de la declaratiile sefului Serviciului Furturi Auto, incepand cu ora 15.54 posturile de televiziune de stiri, fara sa verifice calitatea in care conducerea Astra Asigurari a fost invitata la audieri, au anuntat ca „Surse sustin ca presedintele Astra Asigurari este asteptat la audieri in dosarul furtului de masini”. Dupa acest anunt, pe toate posturile televiziunilor de stiri, reporterii si prezentatorii au anuntat ca implicati in dosarul furturilor de masini de lux sunt angajati ai Astra Asigurari, inclusiv conducerea companiei, respectiv Radu MUSTATEA, presedinte directorat, Dacian VINEREANU, vicepresedinte directorat si Razvan IEREMIA, membru directorat.

Fata de declaratiile sefului Serviciului Furturi Auto din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, din prima parte a zilei de 05.10.2010, care nu fac referire la nicio societate de asigurare, ne intrebam care au fost „sursele” jurnalistilor care au indicat implicarea conducerii Astra Asigurari in acest dosar, atata vreme cat potrivit legii cercetarea penala este secreta? Prin urmare, ne intrebam iarasi, daca de fapt, nu s-a intentionat doar prejudicierea imaginii celei mai mari companii de asigurari din Romania, prin stirile aparute pe fluxurile media si aducerea conducerii acesteia la politie, prin fata camerelor de filmare. Facem aceasta afirmatie, intrucat in dosar sunt cercetate fapte cu privire la mai multe masini, achizitionate de mai multe companii de leasing si de asemenea, asigurate la mai multe companii de asigurari. Niciuna dintre celelalte societati de asigurare nu au fost implicate in acest „scandal” mediatic, in care a fost atrasa Astra Asigurari si conducerea acesteia."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii