ASIGURARI | Ultima Ora

Asiban va fi preluata de asigurarorul francez Groupama

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-03 12:18

Banca Comercială Română S.A. (BCR)., BRD-Groupe Société Générale S.A. (BRD), Banca Transilvania S.A. (BT), Casa de Economii si Consemnatiuni CEC S.A (CEC) si Groupama S.A. anuntă că au ajuns la un acord comun în ceea ce priveste principalele conditii privind achizitia de către Groupama International a 100% din actiunile Asiban S.A. (Asiban) si că sunt în negocieri exclusive pentru a finaliza aceste conditii, se arata intr-un comunicat de presa al BT Asigurari Transilvania.

Perfectarea contractului aferent acestei tranzactii va presupune obtinerea prealabilă a autorizatiilor necesare cerute de lege. O declaratie ulterioară pe această temă va fi făcută odată cu semnarea contractului.

Actionarii Asiban sunt încântati de perspectiva încheierii tranzactiei cu unul dintre cei mai mari asigurători din Europa, fapt care va consolida în mod semnificativ pozitia Asiban pe piata românească.

Creată în 1996 de către 4 bănci românesti de prim rang, Asiban este un jucător de top pe piata asigurărilor de viată si generale (a treia societate de asigurări compozite în 2007 cu o cotă de piată de 8%). Alături de reteaua sa proprie de distributie, Asiban dispune si de o platformă natională de distributie care constă în principal în brokeri si agenti independenti. În 2007, Asiban a înregistrat prime brute subscrise de 185,8 milioane euro, în crestere cu 39% fată de anul trecut si cu aproape 7% mai mult decât media pietei românesti.

Pentru Groupama, această achizitie reflectă angajamentul său strategic de a-si dezvolta activitatea internatională, devenind astfel un jucător international de referintă, în special pe pietele Europei Centrale. România reprezintă un obiectiv major al acestei strategii, materializată deja prin achizitia societătilor de asigurare BT Asigurări (în decembrie 2007) si OTP Garancia Asigurări (în februarie 2008), ultima dintre acestea urmând a fi finalizată după obtinerea autorizatiilor cerute de lege.

Consultantii Vânzătorilor Rothschild & Cie actionează în calitate de consultant financiar exclusiv al celor patru actionari vânzători si al managementului Asiban în legătură cu tranzactia.

Avocatii de la Ţuca Zbârcea si Asociatii au reprezentant interesele actionarilor vânzători, iar Concept Business Consult a actionat în calitate de consultant al acestora si al Asiban.

Consultantii Cumpărătorilor

Raiffeisen Investment Romania SRL este consultantul financiar al Groupama în legătură cu această tranzactie, iar societatea de avocatură Gide Loyrette Nouel a actionat în calitate de consilier juridic exclusiv pentru Groupama.

* * *

Despre BCR

BCR, parte a grupului austriac Erste Bank, este lider pe piata bancară românească, gestionând active de peste 17 miliarde de euro.

Banca oferă persoanelor fizice si clientilor corporativi o gamă complexă de produse si servicii financiare de înaltă calitate, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce. BCR emite 23 de tipuri de carduri de credit si debit, detine cea mai mare retea de ATM – 1.500 automate si cea mai mare retea de terminale electronice de plată – peste 15.000 mii de terminale. În prezent, banca are 581 agentii situate în majoritatea oraselor de peste 10.000 locuitori si 52 centre de afaceri pentru clientii corporativi.

BCR ocupă de asemenea o pozitie puternică, prin filialele sale specializate, pe diverse segmente ale pietii financiare românesti: leasing, actiuni, fonduri de investitii, fonduri de pensii si asigurări.

Despre BRD

BRD, cu active de peste 11,5 miliarde de euro, este a doua bancă românească si, în acelasi timp, a doua societate românească din punctul de vedere al capitalizării la Bursa de Valori Bucuresti.

BRD face parte din unul dintre cele mai mari grupuri din zona Euro, Groupe Société Générale. Banca are în România peste 2,3 milioane de clienti, specializându-se în trei activităti comerciale principale: persoane fizice si IMM-uri, întreprinderi mari si bancă de investitii.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania, a patra bancă a României din punctul de vedere al activelor a devenit în cei 14 ani de existentă o institutie financiară care dispune de 470 agentii în toată tara. Cu 6,000 de angajati si o cotă de piată de 5,5%, Banca Transilvania este una dintre principalele companii cotate la Bursa de Valori Bucuresti.

Despre CEC

CEC a fost creată în 1864, având un statut de bancă de economii. Astăzi, CEC a devenit o bancă comercială care oferă produse si servicii conforme cu cele mai recente norme bancare atât persoanelor fizice cât si clientilor corporativi. Potrivit statisticilor recente, CEC ocupă locul 9 printre cele 42 bănci românesti cu o cotă de piată de peste 4% din punctul de vedere al activelor. Obiectivul băncii CEC, pe termen mediu, este de a deveni lider pe piata serviciilor bancare oferite persoanelor fizice si IMM-urilor din regiunile rurale si urbane cu mai putin de 50.000 de locuitori.

Despre Groupama

Grupul are o strategie si o ambitie clară – să obtină o crestere profitabilă si să creeze valoare, pentru a figura printre primii 10 asigurători din Europa.

De la crearea sa la sfârsitul secolului al XIX-lea, pentru a deservi comunitatea agricolă, Groupama a fost un partener fiabil pe parcursul tuturor schimbărilor sociale si economice din ultimii 100 de ani. Compania a anuntat venituri de 14,9 miliarde de euro în 2007. Cu 11 milioane de clienti si peste 30.000 de angajati, Groupama este prezentă în 11 tări, în special în Europa.

În Franta, Groupama dispune de o prezentă locală importantă prin intermediul retelei sale diversificate de distributie, permitând membrilor si clientilor – de la persoane fizice si liber-profesionisti până la institutii si clienti corporativi – să beneficieze de solutii pentru a combina asigurările, serviciile si produsele bancare.

La nivel international, Groupama intentionează să-si dezvolte prezenta utilizându-si expertiza si cele mai bune practici pentru a prelua oportunităti în toate segmentele pietei de asigurări. Groupama si-a consolidat dezvoltarea sa în Europa Centrală si de Est prin semnarea unui partenariat regional exclusiv de lungă durată cu OTP Bank privind distributia asigurărilor de viată si generale si prin achizitia a 100% din OTP Garancia Asigurări, unul dintre liderii pietei asigurărilor din Ungaria, împreună cu filialele sale de asigurări din Bulgaria, România si Slovacia. Cu această tranzactie si cu achizitia societătii Asiban, Groupama va dispune de o platformă aptă pentru a deveni un actor semnificativ pe piata asigurărilor din această regiune.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim Împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii