ECONOMIE | Ministerul Finantelor

Aderarea la OCDE inseamna stabilitate financiara

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-01-31 09:47

Ministrul Finanțelor, dl Adrian CÂCIU, și dl Mathias CORMANN, Secretarul General al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), au discutat vineri, 28 ianuarie a.c., despre Studiul economic al OCDE pentru România. Aceasta este prima întâlnire din cadrul negocierilor foii de parcurs pentru aderarea României la prestigioasa organizație, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat, in care adauga:

Discuțiile s-au axat pe evoluțiile din domeniul finanțelor publice, precum reducerea deficitului bugetar și menținerea sprijinului fiscal dedicat, digitalizarea administrației fiscale, implementarea eficientă a investițiilor publice și guvernanța companiilor de stat.

”Sunt mulțumit că astăzi am primit avizul pozitiv pentru aderarea la recomandările OCDE la principiile Instituțiilor Fiscale Independente. Sunt încrezător că în perioada următoare vom face progrese la nivel tehnic în acest domeniu alături de Consiliul Fiscal și OCDE. Ministerul Finanțelor este implicat în prezent în derularea a două analize cu OCDE, una privind Codurile de liberalizare a mișcărilor de capital și a operațiunilor curente invizibile și o alta privind aplicarea principiilor guvernanței corporative a întreprinderilor publice din România. În ambele cazuri discuțiile avansează foarte bine. Am mai avut un proiect comun care a vizat analiza procesului bugetar și care s-a încheiat de curând. Acum, așteptăm publicarea raportului OCDE”, a precizat Adrian CÂCIU, ministrul Finanțelor.

În intervenția sa, ministrul Finanțelor a subliniat menținerea angajamentului României de revenire în limitele Pactului de Stabilitate și Creștere în anul 2024 și consolidarea fiscală graduală.

De asemenea, dl Adrian Câciu a prezentat măsurile adoptate la nivel național, precum și cele asumate de Ministerul Finanțelor în Planul Național de Redresare și Reziliență, care vor duce la accelerarea modernizării continue a administrației fiscale, ceea ce va avea un rol crucial în îmbunătățirea colectării impozitelor.

Totodată, dl Adrian Câciu a subliniat că prioritatea guvernului este implementarea eficientă a investițiilor publice asumate în bugetul pe 2022, la nivelul de 6,7% din PIB, cea mai mare alocare din ultimii ani.

La discuții au mai participat din partea OCDE, dl Álvaro PEREIRA, director, Direcția Studii de țară, Departamentul de Economie, dl Andreas SCHAAL, director al Secretariatului pentru Relații Globale al OCDE și Sherpa G7/G20, dna Abby SYMES, consilier special al Secretarului-General, E.S. dl Luca NICULESCU, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză și dl Cristian STĂNICĂ, președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Taguri: Ministerul Finantelor  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ministerul Finantelor



Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului

Deficitul bugetului general consolidat după prima jumătate a anului a fost de 63,7 miliarde de lei (-3,6% din PIB-ul estimat la 1.767,3 miliarde lei), potrivit datelor operative publicate de Ministerul. Finanțelor. Este un rezultat semnificativ mai slab detalii

Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului

Deficitul bugetului general consolidat după primele cinci luni ale anului a fost de circa 60 miliarde de lei (-3,4% din PIB-ul estimat la 1.767,3 miliarde lei), potrivit datelor operative publicate de Ministerul Finanțelor. Este un rezultat semnificativ mai detalii

Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului

Deficitul bugetului general consolidat după prima treime a anului a fost de 57,3 miliarde de lei (-3,24% din PIB-ul estimat la 1.767,3 miliarde lei), potrivit datelor operative publicate de Ministerul Finanțelor. Este un rezultat semnificativ mai slab detalii

Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului

Deficitul bugetului general consolidat pe primul trimestru al anului a fost de aproape 36 miliarde de lei (-2,06% din PIB-ul estimat la 1.738,9 miliarde lei), potrivit datelor operative publicate de Ministerul Finanțelor. Este un rezultat mai slab decât detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii