BANCI | Ultima Ora

11 banci franceze, amendate pentru comisioanele la platile cu cecuri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-20 22:31

Franţa a amendat 11 bănci comerciale pentru că au colaborat ilegal în legătură cu comisioanele percepute pentru plăţi prin cecuri, informează Reuters. Unităţile bancare în cauză, printre care se numără Societe Generale, Credit Agricole, BNP Paribas şi HSBC au primit amenzi cu o valoare totală de 385 de milioane de euro.

Motivul sancţiunii este "fixarea" comisioanelor interbancare pentru 80% din cecurile date în circulaţie din ianuarie 2002 până în iulie 2007, după computerizarea sistemului, odata cu trecerea la moneda unică europeană.

Credit Agricole şi subsidiara sa LCL au primit cea mai mare amendă (100 milioane euro), urmată de Natixis, proprietarul BPCE (91 milioane euro). Societe Generale şi Credit du Nord vor trebui să plătească câte 60,4 milioane euro, iar HSBC 9 milioane euro.Valoarea sancţiunii a fost calculată pentru fiecare bancă în parte, în funcţie de mai multe criterii precum cota de piaţă a băncii pe sistemul cecurilor, practici anterioare, dar şi "greutatea" fiecărei unităţi în economie.

Purtătorii de cuvânt ai HSBC, BPCE, Banque de France şi Credit Agricole au refuzat să comenteze sancţiunile, Societe Generale nu a răspuns apelurilor telefonice. Reprezentanţii BNP Paribas, instituţie amendată cu 63,3 milioane euro, au declarat că banca este surprinsă de decizia luată, întrucât taxele au fost concepute ca şi măsuri tranziţionale, cu o transparenţă totală.

Autorităţile au semnalat amendarea în anul 2000 a şase dintre băncile implicate, pentru acţiuni asemănătoare pe piaţa imobiliară.

Comentarii

Gheorghe
buna
Nu pot primi un împrumut tot mă pune să platesc am plătit 2400 lire pentru un imprumut de 5000 incredibil

Vasile Coman - Bancherul.ro
Imprumut banca straina inselatorie
Daca primiti promisiuni de imprumuturi de la banci straine pe Facebook sau WhatsApp, in care vi se cere sa platiti mai intai niste bani, sa stiti ca sunt inselatorii.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii