BANCI | Topuri Banci

Topul bancilor la active in 2019

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-07 11:21

Banca Transilvania (BT) si-a consolidat pozitia de lider al sistemului bancar in 2019, inregistrand cea mai mare crestere a activelor dintre bancile romanesti, urmata de ING Bank si CEC Bank.

BT a reusit sa-si majoreze activele cu 18% anul trecut, echivalentul a 13,4 miliarde lei, la 87,7 miliarde lei, dublu fata de media sistemului bancar.

Activele bancilor romanesti au inregistrat un avans de 9.8% (44,1 miliarde lei) in 2019 fata de anul precedent, la 495 miliarde lei.

ING Bank a reusit anul trecut a doua performanta din sistemul bancar, dupa BT, cu o crestere a activelor de 16%, echivalentul a 6.2 miliarde lei, pana la 44,6 miliarde lei.

Banca olandeza, cu statut de sucursala a unei banci straine in Romania, ceea ce inseamna ca depozitele ei atrase de la romani sunt garantate in Olanda, a reusit astfel sa ajunga pe locul patru in topul bancilor dupa valoarea activelor, surclasand Raiffeisen si Unicredit.

Raiffeisen, ajunsa acum pe locul 6 in topul celor mai mari banci, a avut anul trecut o crestere a activelor de 7%, echivalentul a 2,8 miliarde lei, la 42,8 miliarde lei.

Unicredit a avut o evolutie asemanatoare, activele sale avand un avans tot de 7%, echivalentul a 3 miliarde lei, pana la 44,5 miliarde lei.

BCR, a doua mare banca din Romania, detinuta de banca austriaca Erste Group, a avut o evolutie modesta anul trecut, cu o dinamica a activelor de numai 5,2%, respectiv 3,5 miliarde lei, valoarea acestora atingand 71,4 miliarde lei.

BRD Groupe Societe Generale, a treia banca in topul activelor, a avut un ritm mai lent, de doar 3,2%, echivalentul a 1,7 miliarde lei, 55,8 miliarde lei in total.

CEC Bank, banca statului roman, s-a clasat in 2019 pe locul trei in topul celor mai active banci romanesti in functie de cresterea activelor.

Activele CEC Bank s-au majorat anul trecut cu 12%, comparativ cu 16% ale ING si 18% ale BT. Banca romaneasca si-a consolidat astfel pozitia a saptea in topul bancilor, sporindu-si activele cu 3,5 miliarde lei, la un total de 32,8 miliarde lei.

Ritmul de crestere a activelor inregistrat de BCR, BRD, Raiffeisen si Unicredit nu a fost insa suficient de intens pentru a le impiedica sa piarda in continuare cote de piata.

Doar BT si CEC Bank au reusit sa-si majoreze cotele de piata in 2019: BT la 17,72%, de la 16,48%, iar CEC Bank la 6,64%, de la 6,5% in anul anterior.

Toate bancile dintre primele 12 in ordinea marimii au reusit sa-si sporeasca valoarea activelor in 2019. Dintre bancile de talie mijlocie, cu cote de piata de peste 1%, un recul al activelor l-au inregistrat Banca Romaneasca, achizitionata de Eximbank, precum si First Bank.

Libra Internet Bank continua sa se dezvolte accelerat, ajungand la o cota de piata de 1,32%, de la 1,21%, cu active in crestere cu 19%, echivalentul unui miliard de lei.

Alior Bank, banca poloneza sosita in Romania in urma cu doi ani, a avut o evolutie dezamagitoare, cu o injumatatire a activelor in 2019, ceea ce pare a fi un indiciu ca reteta patentata in Polonia, in parteneriat cu Telekom, nu functioneaza si la noi.

Taguri: UniCredit Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  statistici BNR  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  Alior Bank  Credit Agricole  Libra Internet Bank  BT Leasing  topuri banci  

Comentarii

asd
top banci
lipseste topul bancilor pe 2020 si 2021



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Topuri Banci



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale le gasim la Banca Transilvania, BCR, Banca Romaneasca, Garanti BBVA si CEC Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 23 de tipuri de astfel de imprumuturi, din oferta a 15 detalii

Topul bancilor la active in 2019

Banca Transilvania (BT) si-a consolidat pozitia de lider al sistemului bancar in 2019, inregistrand cea mai mare crestere a activelor dintre bancile romanesti, urmata de ING Bank si CEC Bank. BT a reusit sa-si majoreze activele cu 18% anul trecut, echivalentul a 13,4 miliarde lei, la detalii

Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018

Banca Transilvania (BT) a depasit BCR, dupa preluarea Bancpost, si a devenit cea mai mare banca din Romania dupa active, care au ajuns la 74,3 miliarde lei la finalul lui 2018, cota de piata a bancii fiind de 16,5% din totalul activelor sistemului bancar, in valoare de 451 miliarde lei, conform detalii

Topul bancilor dupa active in 2017

Sistemul bancar romanesc, format din 25 de banci persoane juridice romane, 9 sucursale ale bancilor din state membre UE si cooperativa de credit Creditcoop, in total 35 de institutii de credit, si-a majorat activele in 2018 cu 8,6%, echivalentul a 34 miliarde lei, la un total de 427 miliarde detalii

 



 

Ultimele Comentarii