Online banking in siguranta | Educatie financiara

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-27 13:30

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN?

Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, inainte sa-l poti bloca, sunand la banca sau din aplicatia Home Bank.

Este ceea ce a patit un cititor care dupa ce a scos niste bani cu un card ING Bank la un bancomat din, atentie! Anglia, un hot i-a smuls din mana atat cardul, cat si telefonul, si dus a fost.

Fara telefon, a intarziat cateva ore sa sune la bana, pentru a bloca cardul, astfel ca hotul a avut timp sa retraga toti banii de pe card, cu codul PIN gasit in telefon.

Din pacate, conform regulilor bancii, in astfel de cazuri banii nu se mai pot recupera, dupa cum explica reprezentantii ING:

"Întrucât retragerile de cash pot fi efectuate doar folosind codul PIN, recomandăm clienților și tuturor utilizatorilor de carduri să acorde o atenție sporită siguranței acestuia.

Să nu-l scrie într-o formă ce poate fi ușor recunoscută, in particular, pe card sau pe alt obiect ce este păstrat alături de card sau telefon.

Codul, dar și alte elemente de identificare, sunt informații personale, ce nu ar trebui împărtășite altor persoane, chiar și în situațiile în care persoana care-l solicită se identifică ca fiind angajat al băncii. Reprezentanții băncii nu vor solicita niciodată aceste informații.

Din păcate, situațiile de furt a cardului în care fraudatorul cunoaște codul PIN și efectuează retrageri cu acesta nu se pot rezolva pe cale bancară; în astfel de cazuri recomandăm contactarea autorităților pentru suport.

În cazurile de pierdere sau furt al cardului, clienții trebuie să contacteze de urgență la 021 402 8599 sau să blocheze cardul din Home’bank – Conturi/Carduri – Cardurile mele. Mai apoi, un alt card poate fi eliberat din orice Office ING."

Taguri: ING Bank  reclamatie BCR  reclamatie ING Bank  banca  Educatie financiara  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • plangere

    de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

  • Revolut

    Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

  • Am fost păcălit

    Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

  • frauda prin GapInvest

    Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

  • frauda GapInvestCapital

    Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii