www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Cum am pierdut 10.000 de euro cu investitia in criptomonede: nu faceti ca mine ca veti regreta!

Autor: Bancherul.ro
2024-06-19 17:52

"Am fost păcălit de firma de tranzactionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit pîna la 5000 de euro suma în cont crescuse pîna la 54000 !


Cînd am încercat sa fac retragerea m-au pus sa plătesc diploma de comerciant , taxe pe statul American taxa de verificare !


După o sumedenie de taxe mi-au zis că pot face retragerea ! Am făcut retragerea dar în cont nau ajuns ! Au zis că au rămas blocați și că trebuie să plătesc 1000 de euro pentru deblocare !


Am platit și pe aia ,dar bani nau intrat ! I-am întrbat de ce n-au intrat și au zis că nu am BNB în binace ! de atunci nam mai platit nimic ! Eii mi-au blocat contul și acum vor 100 de euro pentru deblocare și promit că retragerea o fac în contul bancar ! Dar eu știu că și asta este tot o minciună !


Pe scurt am cheltuit 10.000 de euro care am muncit foarte greu săi strîng ! Nu faceți că mine că veți regreta", a comentat un cititor, la un articol despre o inselatorie cu criptomonede.


Si in acest caz, reteta inselatoriei este cea clasica, pe care o inghit cu lacomie atat de multi oameni.


Totul incepe pe retelele sociale, de regula, pe Facebook, Telegram sau Whatsapp, unde sunt nenumarate anunturi, platite de escroci (de la care firmele americane care detin aplicatiile de socializare incaseaza astfel multi bani), care promit castiguri fabuloase, in doar cateva zile, prin investitii in actiuni sau criptomonede.


Asa-zisi brokeri sau consultanti financiari intra apoi pe fir, cu nume romanesti, false, bineinteles, ba chiar si cu conturi la bancile romanesti, pacalind naivii sa faca transferuri in platforme si portofele de criptomonede tip scam (inselatorii), cum este cea de fata: crypto-global.net.


Prima greseala pe care o fac cei care cad in plsa escrocilor este sa-si transfere banii catre persoane necunoscute sau in platforme (siteuri) necunoscute. Este ca si cum ti-ai arunca banii la gunoi.


Dupa prima asa-zisa investitie, coptura inselatoriei se umfla rapid: oamenilor li se fac niste portofele electronice (conturi) false, in care li se arata castiguri uriase, de la o zi la alta. Asa ca sunt momiti sa mai bage niste bani. 


Iar cand naivii vor sa-si retraga asa-zisele castiguri, hotii profita sa-i mai stoarca putin de bani: trebuie sa plateti diverse taxe, de deblocare a banilor sau de retragere.


In concluzie, nu transferati niciodata bani unor persoane necunoscute, intalnite pe retele sociale, orice v-ar promite, pentru ca in toate aceste cazuri este vorba de inselatorii sau fraude online.


Iar hotii online sunt cu nemiluita. Vezi aici o lista a platformelor tip inselatorii (scam).