Explicatie ridicola a lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, despre creditul pe care acesta il obtinuse in 2006 de la Volksbank, dar despre care a spus ieri, in cadrul briefingului de la BNR, ca nu l-a luat niciodata, cu toate ca figureaza in declaratia sa de avere: “guvernatorul a uitat de unde a luat creditul, amintindu-si doar unde l-a achitat, dupa ce l-a refinantat la alta banca.”
Iata ce a declarat Vasilescu, la televiziunea RTV: “Am vorbit cu guvernatorul in aceasta dimineata. Asa este: acum 10 ani, in 2006, a contractat un credit la Volksbank. Apoi, acest credit a fost refinantat si dat la alta banca (UniCredit Tiriac Bank). Dupa cum vedeti, creditul este achitat pana la 0. Prim urmare, guvernatorul si-a amintit unde a achitat creditul, nu de unde l-a luat. Practic i-a iesit din cap ideea ca a luat credit de la Volksbank”.
“Guvernatorul BNR are in cap creditele a milioane de romani si astea sunt mai importante decat creditul personal, iar faptul ca a luat un credit de undeva si l-a transferat la alta banca, a ramas in minte cu locul unde a platit, nu locul de unde a luat”, a mai spus Vasilescu, in incercarea disperata, dupa cum este evident, de a drege cumva gafa guvernatorului.
GhiseulBancar.ro scria, in 4 decembrie 2007, stire prezentata ulterior, in 6 decembrie 2007, si de alte ziare, ca guvernatorul Mugur Isarescu si-a facut credit ipotecar in lei la Volksbank.
Fireste ca Isarescu nu putea alege varianta in franci elvetieni, intrucat salariul sau era suficient de mare pentru un credit in lei, desi dobanda era mai mare iar perioada de rambursare de doar 10 ani, iar pe de alta parte era obligat sa sustina creditarea in lei, desi dobanzile erau la acea vreme prohibitive.
Presat de procesomanii care au dat bancile in judecata pe tema clauzelor abuzive, Volksbank fiind banca reprezentantiva pe aceasta tema, Isarescu a facut ieri o greseala, uitand de respectivul credit, pe care l-a mentionat, de altfel, in declaratia de avere, dupa cum scria atunci GhiseulBancar.ro.
Isarescu a fost intrebat, in cadrul briefingului de ieri, despre un comision perceput in acel moment de Volksbank la credite, denumit comision de rezerva minima obligatorie, despre care guvernatorul s-a plans in mod public iar ulterior l-a interzis.
Guvernatorul a raspuns insa, surprinzator, ca nu a avut credit la Volksbank ci doar la UniCredit, luat in 2011.
Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii
Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii
Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii
Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii