Liviu Voinea (foto), ministrul delegat pentru Buget, despre care reprezentantii BNR au spus ca este initiatorul programului de reducere a ratelor la credite cu ajutorul unui credit fiscal, asa-zisa “electorata”, a evitat astazi sa ofere detalii cu privire la stadiul proiectului si cand ar putea intra in vigoare.
“Nu e la mine, e pe politică fiscală”, a spus Voinea, citat de Mediafax.
Despre electorata nu s-a mai auzit nimic dupa criticile dure la adresa acesteia aduse de preşedintele Traian Băsescu, care a conditionat semnarea acordului cu FMI de renuntarea la acest program.
Se pune, asadar, intrebarea, daca nu cumva premierul Ponta a incheiat un pact cu Isarescu privind renuntarea la acest program.
Presedintele Basescu a criticat dur si BNR dupa anuntarea programului.
In replica, BNR a emis un comunicat, in care precizeaza ca schema de stimulare a consumului prin reducerea ratelor la credite apartine ministrului Liviu Voinea iar banca centrala doar a fost consultata, dandu-si acordul, intrucat schema nu implica din partea BNR niciun fel de decizii de politica monetara sau bancara.
Ulterior, viceguvernatorul Florin Georgescu, a venit cu argumente detaliate in favoarea electoratei.
Mai mult, Georgescu a propus un nou ajutor de stat, doar pentru CEC Bank, in vederea reesalonarii creditelor clientilor bancii de stat cu venituri mici. In acest fel, arata Georgescu, fost deputat PSD, rata creditelor neperformante ale bancii de stat va scadea, dar va fi stimulat si consumul si cresterea economica.
Programul anuntat de guvern privind acordarea unui credit fiscal de pana la 300 de lei lunar celor cu venituri sub 1600 de lei, angajati sau pensionari, in vederea reducerii ratelor lunare la banca pentru o perioada de 2 ani, s-ar putea dovedi benefic, intrucat poate duce la reducerea creditelor neperformante din portofoliile bancilor, precum si la stimularea consumului.
Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii
Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii
Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii
Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii