BANCI | Stirea Zilei

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-02-12 19:45

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake.

"In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă", conform unui comunicat al BNR din 5 februarie.

BNR a raportat la Facebook respectivele clipuri, insa raspunsul companiei americane a fost ca acestea „respecta standardele retelei”, conform Hotnews.ro, ceea ce inseamna ca nu vor fi sterse.

Probabil ca este vorba de un raspuns dat de un robot al Facebook, altfel nu se explica de ce sunt permise postari cu clipuri false.

Am trimis la compania Meta, care administreaza Facebook, cateva intrebari pentru clarificarea acestei situatii, insa deocamdata nu am primit raspuns.

Cert este ca Facebook are o problema serioasa cu depistarea si stergerea videoclipurilor tip deepfake, daca in decurs de o saptamana nu a reusit sa le neutralizeze.

Este posibil ca infractorii cibernetici sa fie inventivi si sa publice clipurile pe pagini Facebook nou create. Sa vedem insa cat rezista, pe Facebook, cele patru videoclipuri vazute astazi, de la linkurile de mai jos.

https://fb.watch/q9Ws0LySKt

https://fb.watch/q9WGj4aMUL/

https://fb.watch/q9WLSpv5IK/

https://fb.watch/q9WSfk3K9D/

Pagini de ziare clonate

Mai grav insa decat clipurile video deepfake de pe Facebook este faptul ca linkurile acestora duc catre site-uri de stiri clonate, pe care hotii incearca sa fure datele personale si banii din conturile si de pe cardurile celor pacaliti.

Este vorba de pagini de stiri care imita site-ul Libertatea.ro, Digi24.ro sau Antena3.ro. Pe site-ul clona Libertatea exista linkuri catre alt site, cu formulare pentru completarea datelor personale si financiare ale viitoarelor victime.

Stirea din aceste pagini, anuntata si in clipuri are titlul "Banca Națională a României împreună cu RomPetrol fac o revoluție în lumea investițiilor care începe în România" si urmatorul continut:

"Într-o recentă conferință de presă, Mugur Isărescu a făcut un anunț senzațional: BNR și-a unit forțele cu RomPetrol și au creat împreună o platformă de investiții inovatoare care își propune să îmbunătățească nivelul de trai al tuturor cetățenilor țării.

"Mă bucur să vă prezint platforma pe care RomPetrol a creat-o împreună cu BNR pentru cetățeni și pentru țară.

Astăzi, acesta devine disponibil pentru fiecare cetățean român și își propune să ridice veniturile cetățenilor noștri la un nou nivel. Aceasta reprezintă o îmbunătățire semnificativă a situației financiare a cetățenilor și va avea un impact pozitiv asupra economiei țării noastre.

Nu este nevoie să ai anumite abilități pentru a face profit, deoarece proiectul este complet automatizat, iar investiția minimă este de 1100 de lei, considerată cea mai mică pentru investiții în țara noastră."

Noua platformă, accesibilă tuturor cu o investiție minimă de doar 1100 de lei, își propune să facă din România un loc mai bun pentru toată lumea.Combinându-și experiența și resursele extinse, BNR și RomPetrol oferă investitorilor o oportunitate unică de a contribui la prosperitatea țării și de a câștiga de la 8200 RON.

Analiștii preconizează rezultate uluitoare pentru platformă. De ce?

Transparența și fiabilitatea sunt principiile de bază ale noii platforme de investiții. Acest proiect este considerat public și legal, deoarece este aprobat de guvern, astfel că BNR împreună cu RomPetrol garantează transparența totală a tuturor operațiunilor, asigurând astfel siguranța investițiilor.

Dar asta nu este tot. Banca Națională a României a acordat o mare atenție și responsabilității sociale. De asemenea, investițiile dumneavoastră vor merge către proiecte menite să îmbunătățească condițiile de educație, sănătate și locuințe pentru toți cetățenii români. Acest lucru înseamnă că banii dumneavoastră nu numai că lucrează pentru dumneavoastră, dar contribuie și la dezvoltarea societății.

O altă parte importantă a strategiei acestei platforme de investiții este sustenabilitatea și longevitatea. RomPetrol se concentrează pe prosperitatea pe termen lung. Creează piețe, dezvoltă infrastructura și stimulează creșterea economică, oferind investitorilor randamente stabile.

Prin urmare, investiția în această inițiativă nu este doar o contribuție în bani, ci o investiție în viitorul României. Cu doar 1100 de lei, nu numai că poți câștiga de la 8200 de lei, dar poți fi parte din această misiune și poți contribui la a face din România un loc mai bun pentru toți cetățenii săi.

Mai jos sunt mărturii de la participanții noștri, aruncați o privire și veți vedea că totul în această viață este real.

Andrei Popescu
Medic, 44 de ani, Iași
Image 1
+57869 RON
Am crezut că nu voi avea timp din cauza muncii, dar se pare că aproape totul se face automat aici, o soluție excelentă pentru investiția dvs. dacă nu aveți timp și cunoștințe.

Maria Marescu
Profesor, 56 de ani, Cluj-Napoca
Image 2
+57869 RON
Niciodată nu am crezut că voi investi undeva, dar cu acest proiect a fost ușor, iar în 1 lună a schimbat viața familiei mele.

Mihai Ionescu
Manager de vânzări, 39 de ani, București
Image 3
+57869 RON
Mulțumesc publicității Facebook pentru acest proiect, a fost un cadou din ceruri, datorită ei am reușit să-mi încep afacerea în doar două luni, și am început cu o investiție de 7100 RON .

Ana Dragoescu
Curățător de birou, 61 de ani, Timișoara
Image 4
+57869 RON
Copiii mei mi-au arătat acest proiect, mi-au dorit ce e mai bun pentru mine și de asta aveam nevoie. Am reușit să renunț la locul de muncă, ceea ce mi-a permis să mă pensionez și să petrec mai mult timp cu nepoții mei

Site oficial

Avantajele platformei unice RomPetrol:

Disponibilitate pentru toată lumea. Orice cetățean al României poate deveni participant la platformă. Trebuie să parcurgeți o înregistrare simplă și să obțineți confirmarea de la un specialist la cerere.

0% impozitare. Toate veniturile sunt disponibile pentru investitor și nu sunt impozitate! Pe alte platforme de investiții, investitorii plătesc 25% din totalul veniturilor din dividende, dobânzi și fonduri de investiții, dar nu și pe RomPetrol.

Simplicitate. Platforma este simplă și intuitivă - chiar și fără cunoștințe în domeniul investițiilor, veți putea învăța și începe să câștigați în mai puțin de 20 de minute.

Confort. Inteligența artificială va face totul pentru dvs. - nu va trebui să o ajutați sau să efectuați acțiuni în locul ei. Platforma de investiții RomPetrol va câștiga bani pentru dvs., iar dvs. veți controla doar procesul.

Fără riscuri. 94% dintre tranzacții se încheie în favoarea dvs., ceea ce înseamnă că veți obține profit în aproape toate tranzacțiile.

Fiabilitate. Platforma aparține statului și este susținută de guvern, astfel încât niciun participant nu este expus riscului.

Site oficial

Compania a avut grijă și de cetățenii cu venituri mici și a redus depozitul minim la doar 1100 RON, oferind fiecărui individ posibilitatea de a deveni un microinvestitor! Aproape 70% dintre familiile românești cheltuieșc inutil exact 1100 de lei pe săptămână pentru lucruri nefolositoare, iar dacă renunțați la ele timp de o săptămână, puteți multiplica această sumă de nouă ori în primul lună!

Pentru a deveni membru al platformei RomPetrol, urmați câțiva pași simpli:

1. Accesați acest link către site-ul oficial RomPetrol.

2. Înregistrați-vă și completați cu atenție și corect toate câmpurile formularului.

3. Așteptați apelul unui manager de pe platformă la numărul dvs. de telefon mobil pentru confirmarea înregistrării.

4. Alegeți suma de investiții necesară și veți primi primul plățile chiar în aceeași seară. Nu uitați că suma minimă de investiții este de 1100 de lei.

*Conform datelor oficiale, din 100.000 de locuri, deja au fost alocate 67.600.

ÎNREGISTRARE"

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  reclamatie banca  criptomonede  frauda online  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii